نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorهاشمی نژاد, یوسفfa_IR
dc.contributor.authorغلامی, محمودfa_IR
dc.contributor.authorسلطانی, ولیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T17:12:34Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T17:12:34Z
dc.date.available1399-07-08T17:12:34Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T17:12:34Z
dc.date.issued2012-08-22en_US
dc.date.issued1391-06-01fa_IR
dc.date.submitted2012-01-11en_US
dc.date.submitted1390-10-21fa_IR
dc.identifier.citationهاشمی نژاد, یوسف, غلامی, محمود, سلطانی, ولی. (1391). ارزیابی مدل واتسویت برای پیش‌بینی توزیع املاح در منطقه ریشه یونجه. پژوهش آب در کشاورزی, 262(2), 225-234. doi: 10.22092/jwra.2012.118968fa_IR
dc.identifier.issn2228-7140
dc.identifier.issn2251-6646
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/jwra.2012.118968
dc.identifier.urihttps://wra.areeo.ac.ir/article_118968.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/15530
dc.description.abstract<strong>      در شرایط آبیاری با آبهای شور توزیع املاح در منطقه ریشه، علاوه بر برهمکنشهای شیمیایی محلول خاک، وابسته به کسر آبشویی و همچنین الگوی برداشت آب محصول می باشد. به منظور بررسی اثر کسر آبشویی بر توزیع املاح منطقه ریشه یونجه یک آزمایش لایسیمتری (لایسیمترهای استوانه‌ای با قطر داخلی 40 و ارتفاع 180 سانتیمتر) به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه سطح شوری آب آبیاری (3، 7 و 13 دسی زیمنس بر متر) و سه سطح کسر آبشویی ( 12، 25 و 50 درصد) و با چهار تکرار اجرا شد. بعد از پر کردن و اطمینان از صحت روش مورد استفاده، ستونهای خاک تا زمان کاهش شوری آب زهکش تا حد 3 دسی زیمنس بر متر آبشویی شدند و سپس مورد کشت یونجه رقم یزدی قرار گرفتند. برای تنظیم سطح شوری آب آبیاری از آب شور طبیعی مزرعه تحقیقات شوری صدوق با شوری 14 دسی زیمنس بر متر استفاده شد که با نسبتهای مختلف با آب شرب مخلوط می‌شد. میزان آب مورد نیاز گیاه با در نظر گرفتن کسر آبشویی در هر آبیاری به طور دقیق توزین شده و در اختیار گیاه قرار گرفت. پس از 48 ساعت میزان آب زهکش شده از انتهای ستون بار دیگر توزین می شد که در آن کیفیت زهکش خروجی نیز اندازه‌گیری می‌شد. حداقل تعداد آبیاری مورد نیاز برای حصول شرایط ماندگار 12 دور آبیاری بود که با افزایش سطح شوری آب و نیز کاهش کسر آبشویی بر تعداد آن اضافه می شد. به طور کلی نتایج این آزمایش نشان داد که اعمال یک کسر آبشویی مشخص منجر به کاهش شوری خاک بیش از آن مقداری می شود که مدلی مانند واتسویت پیش بینی می‌کند. بنابراین در این شرایط می‌توان با اعمال کسر آبشویی کمتر نیز به متوسط شوری مورد نظر دست یافت که خود از جنبه مصرف بهینه آب به خصوص در شرایط شور که آبیاری با آبهای با شوری بیشتر می باشد، بسیار قابل توجه است.</strong>fa_IR
dc.format.extent320
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات خاک و آبfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofپژوهش آب در کشاورزیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Water Research in Agricultureen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/jwra.2012.118968
dc.subjectشوری آبfa_IR
dc.subjectکسر آبشوییfa_IR
dc.subjectلایسیمتر وزنیfa_IR
dc.subjectیونجهfa_IR
dc.titleارزیابی مدل واتسویت برای پیش‌بینی توزیع املاح در منطقه ریشه یونجهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیئت علمی مرکز ملی تحقیقات شوری؛fa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد مرکز ملی تحقیقات شوری؛fa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد مرکز ملی تحقیقات شوریfa_IR
dc.citation.volume262
dc.citation.issue2
dc.citation.spage225
dc.citation.epage234


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد