بررسی برخی از شاخص های رشد در کشت مخلوط سیب زمینی و گلرنگ
(ندگان)پدیدآور
رحیمی درآباد, غلامرضابرمکی, مرتضیسید شریفی, رئوفنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی برخی از شاخصهای رشد در کشت مخلوط سیبزمینی و گلرنگ، آزمایشی در سال زراعی 1388 به صورت کرتهای خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار در مزرعه پژوهشی دانشگاه محقق اردبیلی اجرا گردید. ترکیبات تیماری را: 1:0 (کشت خالص سیب زمینی با تراکم 6 بوته در مترمربع) ، 1:1 (6 بوته در مترمربع سیبزمینی و 6 بوته در مترمربع گلرنگ)، 1:2 (6 بوته در مترمربع سیبزمینی و 12 بوته در مترمربع گلرنگ) و 1:3 (6 بوته در مترمربع سیب زمینی و 18 بوته در مترمربع گلرنگ) تشکیل میدادند. با افزایش درجه روز رشد در گیاه گلرنگ ابتدا شاخص وزن خشک کل به صورت بطئی افزایش یافت و با گذشت زمان روند کاهشی به خود گرفت. همچنین سرعت رشد نسبی نسبت به زمان کاهش یافت و در پایان فصل رشد منفی گردید. با گذشت زمان سرعت رشد محصول در گلرنگ افزایش یافت و پس از رسیدن به حداکثر، کاهش و به صفر رسید و سپس منفی گردید.با افزایش سهم گلرنگ در تیمارهای کشت مخلوط، ماده خشک و سرعت رشد محصول روند افزایشی و سرعت رشد نسبی و شاخص سطح برگ روند کاهشی نشان دادند.در کشت خالص سیب زمینی نیز با افزایش درجه روز رشد، ماده خشک کل افزایش یافت. همچنین سرعت رشد محصول و شاخص سطح برگ ابتدا افزایش و سپس کاهش پیدا کرد. سرعت رشد نسبی نیز با افزایش درجه روز رشد در تیمارهای کشت خالص سیب زمینی کاهش یافت. نتایج به دست آمده نشان دهنده آن است که ترکیب تیماری 1:3 (6 بوته در مترمربع سیب زمینی و 18 بوته در مترمربع گلرنگ) به دلیل ماده خشک و سرعت رشد بالای کانوپی در هر دو گیاه نسبت به سایر تیمارها در شرایط مشابه با مطالعه حاضر ممکن است مناسب باشد.
کلید واژگان
وزن خشک کلسرعت رشد نسبی
سرعت رشد محصول
شاخص سطح برگ
شماره نشریه
104تاریخ نشر
2014-09-231393-07-01
ناشر
مرکزتحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضویAgricultural Research and Natural Resources Center of Khorasan Razavi
سازمان پدید آورنده
کارشناس ارشد زراعت گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه محقق اردبیلیعضو هیأت علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی
عضو هیأت علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی
شاپا
2423-54232423-5431




