• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های کاربردی زراعی
    • دوره 29, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های کاربردی زراعی
    • دوره 29, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر گیاهان کود سبز و منابع مختلف نیتروژن بر خصوصیات کمی و کیفی کلزا

    (ندگان)پدیدآور
    دبیقی, خاتونفاتح, اسفندیارآینه بند, امیر
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    3.821 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به منظور بررسی تأثیر گیاهان کود سبز و منابع مختلف نیتروژن بر صفات کمی و کیفی کلزا، آزمایشی در سال زراعی 93-1392 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده‌ کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز، به صورت کرت‌های خرده شده در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی و در سه تکرار انجام شد. در این آزمایش گیاهان کود سبز در پنج سطح ( آیش، ارزن، ماش، جو و کشت مخلوط ماش و ارزن) به عنوان فاکتور اصلی و منابع مختلف نیتروژن در سه سطح (صفر، 100% نیتروژن شیمیایی و 50% نیتروژن شیمیایی+ کود بیولوژیک نیتروکسین)  به عنوان فاکتور فرعی مورد بررسی قرار گرفتند. بر اساس نتایج این بررسی، بیشترین عملکرد دانه (2/4467 کیلوگرم در هکتار) در تیمار کود سبز مخلوط و 50% نیتروژن شیمیایی+ نیتروکسین و کمترین عملکرد دانه (2/1434 کیلوگرم در هکتار) در تیمار شاهد (عدم کاربرد کود سبز و نیتروژن) بدست آمد.بیشترین درصد پروتئین دانه (1/31 درصد) از کاربرد کود سبز ماش در ترکیب با 100% نیتروژن شیمیایی و کمترین میزان آن (23/18 درصد) در تیمار آیش و عدم کاربرد نیتروژن حاصل شد. بالاترین محتوی روغن دانه (45 درصد) در تیمار کود سبز ارزن و عدم کاربرد نیتروژن،  بیشترین میزان فسفر دانه (04/1 درصد) در تیمار شاهد (عدم کاربرد کود سبز و نیتروژن) و بیشترین میزان پتاسیم دانه (78/0) در تیمار کود سبز ماش در ترکیب با 50% نیتروژن شیمیایی+ نیتروکسین حاصل شد. در مجموع نتایج این پژوهش نشان داد که از لحاظ اکولوژیکی قرار دادن گیاهان کود سبز در تناوب ( بخصوص کود سبز لگوم) از طریق بهبود خواص فیزیکی و شیمیایی خاک و افزایش کمی و کیفی نیتروژن خاک و سایر عناصر غذایی می‌تواند مفید باشد. همچنین با مصرف کود‌های بیولوژیک می‌توان تا میزان 50% از مصرف کود‌های شیمیایی کاست.
    کلید واژگان
    کود سبز
    کود بیولوژیک
    کلزا
    درصد روغن
    نیتروژن
    فسفر
    پتاسیم

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2016-06-21
    1395-04-01
    ناشر
    مرکزتحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
    Agricultural Research and Natural Resources Center of Khorasan Razavi
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه شهید چمران اهواز
    دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه شهید چمران اهواز
    دانشگاه شهید چمران اهواز

    شاپا
    2423-5423
    2423-5431
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/aj.2016.109350
    https://aj.areeo.ac.ir/article_109350.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/14896

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب