• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های کاربردی زراعی
    • دوره 28, شماره 107
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های کاربردی زراعی
    • دوره 28, شماره 107
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر تنش شوری در مراحل مختلف رشد بر برخی صفات مورفوفیزیولوژیکی دو رقم برنج در شرایط گلخانه

    (ندگان)پدیدآور
    فلاح, الهیارفرهمندفر, اسنفدیارمرادی, فواد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.105 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به منظور بررسی اثرات تنش شوری در مراحل مختلف رشد بر صفات مورفو فیزیولوژیکی برنج، آزمایش گلخانه ای به صورت اسپلیت فاکتوریلدر قالب طرح کامل تصادفی در سه تکرار با دو رقم دیلم و PSBRC88 در کرت های اصلی و سه سطح شوری 0، 6و 12 دسی زیمنس بر متر در سهمرحله رشدی رویشی، ساقه دهی وگلدهی در کرتهای فرعی به صورت فاکتوریل اجرا شد. اعمال تیمار شوری در هر مرحله به مدت بیست روز درمحلول غذایی یوشیدا انجام گرفت. نتایج نشان داد سطح و وزن خشک برگ وکل با افزایش شوری در مراحل مختلف رشدی کاهش یافت. غلظتیون پتاسیم برگ با افزایش سطح شوری کاهش ، ولی غلظت یون سدیم برگ افزایش نشان داد. مقدار عدد کلروفیل متر، محتوی آب نسبی، هدایتروزنه ای و سرعت فتوسنتزی نیز کاهش یافت. میزان کاهش در مرحله گلدهی بیشتر از مراحل رشد رویشی و ساقه دهی بود. بیشترین کاهش تولیدماده خشک در هرمرحله رشدی درتنش شوری 12 دسی زیمنس بر متربود.آب شور با هدایت الکتریکی 12 دسی زیمنس بر متر سبب کاهش رشدسطح برگ ، وزن خشک کل ، هدایت روزنه ای و سرعت فتوسنتزی به میزان 12 ، 25 ، 48 و 55 درصد در مرحله گلدهی شد.
    کلید واژگان
    برنج
    سرعت فتوسنتزی
    شوری
    مراحل رشد
    هدایت روزنه ای

    شماره نشریه
    107
    تاریخ نشر
    2015-06-22
    1394-04-01
    ناشر
    مرکزتحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
    Agricultural Research and Natural Resources Center of Khorasan Razavi
    سازمان پدید آورنده
    استادیار پژوهشی معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران
    اسفدیار فرهمندفر، استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
    استادیار پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران

    شاپا
    2423-5423
    2423-5431
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/aj.2015.105720
    https://aj.areeo.ac.ir/article_105720.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/14825

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب