• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Progress in Biological Sciences
    • Volume 6, Issue 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Progress in Biological Sciences
    • Volume 6, Issue 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Characteristics of Saccharomyces cerevisiae isolated from fruits and humus: Their suitability for bread making

    (ندگان)پدیدآور
    KOMATSUZAKI, Noriko
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    388.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Original Research Papers
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    The objectives of this study were to clarify whether the wild yeast isolated from fruits and humus is suitable forbread making. Using colony PCR, assimilation of carbohydrate and 18S rRNA sequencing, seven strains fromamong 70 samples were identified as Saccharomyces cerevisiae. The ethanol and CO2 production by the 10-2 wild yeast strain were highest among the strains. The pH and utilized glucose of all strains were pH 3.00-3.60 and 99.99%, respectively. The total acid content of the 9-3 culture was the highest (82.7 mg/100 ml) among the seven strains. The acetic acid contents of 9-3 and 10-2 cultures were 56.8 mg/100 ml and 56.3 mg/100 ml, respectively. Our finding showed that the 9-3 and 10-2 strain isolated from fruits have abilities of fermentation suitable for bread making.
    کلید واژگان
    Saccharomyces cerevisiae
    Colony PCR
    Wild yeast
    Organic acids
    Bread making
    biotechnology

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2016-06-01
    1395-03-12
    ناشر
    University of Tehran Press
    سازمان پدید آورنده
    Department of Human Nutrition, Seitoku University, 550 Iwase, Matsudo, Chiba 271-8555, Japan

    شاپا
    1016-1058
    2228-7833
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/pbs.2016.59008
    https://pbiosci.ut.ac.ir/article_59008.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/148082

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب