بررسی تاثیر دگرآسیبی عصاره جو زراعی بر جوانه زنی، رشد رویشی و فعالیت برخی آنزیم های حیاتی گیاهچه سوروف ) )Echinocloa colonu
(ندگان)پدیدآور
فرهودی, روزبهدارمی زاده, نسریننوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
این تحقیق به منظور بررسی تاثیر دگرآسیبی عصاره اندامهای هوایی جو بر رشد گیاهچه سوروف در مراحل جوانه زنی و رشد رویشی در دانشگاهآزاد اسلامی واحد شوشتر در دو آزمایش جداگانه انجام شد. هر دو آزمایش در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در چهار تکرار انجام شد. تیمارهایآزمایش شامل عصاره های 25،50 و 75 درصد جو و شاهد )آب مقطر( بود. نتایج آزمایش جوانه زنی نشان داد که افزایش غلظت عصاره جو، غلظتمالون دی آلدهید بافت گیاهچه سوروف را افزایش و فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز و درصد جوانه زنی سوروف را کاهش داد. کمترین فعالیت آنزیم آلفاآمیلاز سوروف در عصاره 75 درصد جو به میزان 09 / 2 نانومول در بذر در دقیقه مشاهده شد. نتایج نشان داد افزایش غلظت عصاره جو سبب کاهشوزن گیاهچه، فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانت و فعالیت آنزیم ساکاروز سنتتاز در سوروف شد، اما غلظت مالون دی آلدهید بافت گیاهچه سوروف راافزایش داد. کمترین فعالیت ساکاروز سنتتاز ) 2/ 1 نانومول بر میلی گرم پروتئین در دقیقه( و بیشترین میزان غلظت مالون دی آلدهید ) 74 / 0 نانومولبر گرم وزن تر( گیاهچه سوروف تحت تاثیر تیمار محلول پاشی با عصاره 75 درصد جو مشاهده شد. نتایج نشان داد افزایش غلظت عصاره جو سببافزایش تخریب غشا سلولی و کاهش فعالیت آنزیم های حیاتی مانند آلفا آمیلاز و ساکاروز سنتتاز در گیاهچه سوروف شد.
کلید واژگان
آلفا آمیلازسوروف
ساکاروز سنتتاز
مالون دی آلدهید
شماره نشریه
106تاریخ نشر
2015-03-211394-01-01
ناشر
مرکزتحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضویAgricultural Research and Natural Resources Center of Khorasan Razavi
سازمان پدید آورنده
دانشیار گروه شناسایی و مبارزه با علف هرز، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایراندانشجوی سابق کارشنارسی ارشد گروه شناسایی و مبارزه با علف هرز، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران
شاپا
2423-54232423-5431




