• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش‌های فلسفی -کلامی
    • دوره 14, 3-4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش‌های فلسفی -کلامی
    • دوره 14, 3-4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    چیستی و انواع لذت از منظر سهروردی

    (ندگان)پدیدآور
    خادمی, عین الله
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    405.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله علمی پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سهروردی در رسائل و مکتوبات مختلف خویش، تعاریف مختلفی برای لذت ارائه کرده است. این تعاریف از جهت کمیت و کیفیت قیودی که در آن به کار رفته با یکدیگر متفاوت هستند. وی معتقد است میان لذت و نور ارتباط وثیقی وجود دارد. سهروردی در برخی آثارش، لذت را به حسی (جسمانی) و روحانی، و در برخی مکتوبات دیگرش، آن را به بدنی و قدسی تقسیم می‌کند و در برخی مواضع دیگر از لذت سرمدی سخن می­گوید. او از جهت دیگر لذت را به حسی و عقلی و لذت حسی را به ظاهری و باطنی تقسیم می‌کند و معتقد است لذات باطنی بر لذات ظاهری و در نهایت لذات عقلی بر لذات حسی برتری دارند و این وجوه برتری را با دو شیوه مشایی و اشراقی تبیین کرده است. همچنین معتقد است لذت امری متواطی نیست، بلکه مشکک است. در این مقاله، ماهیت لذت و انواع آن را از دیدگاه سهروردی می‌کاویم.
    کلید واژگان
    لذت
    حسی
    قدسی
    سرمدی
    عقلی
    ظاهری
    باطنی
    سهروردی

    شماره نشریه
    34
    تاریخ نشر
    2013-05-22
    1392-03-01
    ناشر
    دانشگاه قم
    University of Qom
    سازمان پدید آورنده
    دانشیار دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

    شاپا
    1735-9791
    2538-2500
    URI
    https://dx.doi.org/10.22091/pfk.2013.60
    http://pfk.qom.ac.ir/article_60.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/145383

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب