اثرات آللوپاتی عصاره آبی اندامهای مختلف گزنه در غلظتهای مختلف بر جوانهزنی و رشد اولیه خردل وحشی
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخص
نوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
یکی از روشهای بالا بردن عملکرد گیاهان زراعی، مهار علفهای هرز است. مهار علفهای هرز از طریق مبارزه شیمیایی، کار پر هزینهای بوده و برکیفیت آب، خاک و موجودات زنده زیستی و سلامتی انسان و غذا تأثیر منفی دارد. یکی از راهکارهای مهار علفهای هرز استفاده از ترکیبات آللوپاتیک طبیعی میباشد. در این راستا در پژوهشی اثر آللوپاتی اندامهای مختلف گیاه داروئی گزنه بر رشد اولیه بذر علف هرز خردل وحشی بصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل عصارهی اندامهای مختلف گیاه گزنه (شامل ریشه، ساقه و برگ) با غلظتهای (5 ،10، 15، 20 و 25 درصد) و یک تیمار شاهد (بدون اضافه کردن عصاره) بود. نتایج تأثیر معنیدار تمام اندامهای گزنه بر درصد جوانهزنی، مجموع بذور جوانهزده، متوسط زمان جوانهزنی، سرعت جوانهزنی، وزن خشک گیاهچه، طول ریشهچه، طول ساقهچه و طول کل گیاهچه در سطح یک درصد (P
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2015-08-231394-06-01
ناشر
دانشگاه شهید چمران اهوازShahid Chamran University of Ahvaz



