• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های پنبه ایران
    • دوره 5, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های پنبه ایران
    • دوره 5, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مدل‌سازی ریاضی ویژگی های گرمایی دانه پنبه کرک دار و بدون کرک در سه رقم جدید پنبه کاشمر، لطیف و خورشید در دماهای مختلف

    (ندگان)پدیدآور
    ساوری, رمضانآزادبخت, محسننوروزیه, شهراممتولی, علی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    521.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    تعیین برخی خواص مختلف گرمایی دانه پنبه مانند ضریب هدایت گرمایی، گرمای ویژه و ضریب پخش گرمایی در فرآیندهای مختلف گرمایی، انبارداری و طراحی خشک‌کن‌ها کاربرد دارد. سه ویژگی مهم گرمایی شامل ضریب هدایت گرمایی، گرمای ویژه و ضریب انتشار گرمایی سه رقم دانه پنبه به نام‌های کاشمر، لطیف و خورشید در دو حالت کرک‌دار و بدون‌کرک در سه دمای 20، 30 و ˚c40 اندازه‌گیری گردید. در این پژوهش ضریب هدایت حرارتی دانه پنبه از روش منبع گرمای خطی، گرمای ویژه از روش مخلوط و ضریب انتشار گرمایی با استفاده از نتایج حاصل از آزمایش‌های مربوط به ضریب هدایت گرمایی، گرمای ویژه و چگالی توده دانه پنبه محاسبه گردید. نتایج نشان داد که تغییرات دما بر ضریب هدایت گرمایی سه رقم دانه پنبه معنی‌دار نبود. تغییرات رقم، دما و پوشش در سطح احتمال 1 درصد بر گرمای ویژه موثر بود و همچنین اثر متقابل رقم در پوشش و دما در پوشش بر گرمای ویژه دانه پنبه در سطح احتمال 1 درصد معنی‌دار بود. بیش‌ترین و کم‌ترین مقدار گرمای ویژه دانه پنبه کرک‌دار در دمای 40 و ˚c20 بترتیب، 83/1 و (kJ/kg˚c) 18/1 و در دانه پنبه بدون کرک‌ 45/1 و (kJ/kg˚c) 86/0 بود. نتایج آزمایش‌های ضریب انتشار گرمایی نشان داد که تغییرات رقم، دما و پوشش در سطح احتمال 1 درصد بر ضریب انتشار گرمایی موثر است و همچنین اثر متقابل رقم در پوشش و دما در پوشش بر ضریب انتشار گرمایی دانه پنبه در سطح احتمال 1 درصد معنی‌دار بود. بیش‌ترین و کم‌ترین مقدار ضریب انتشار گرمایی دانه پنبه کرک‌دار در دمای 20 و ˚c40 بترتیب، 7-10×48/3 و (m2/s) 7-10×26/2 و در دانه پنبه بدون کرک 7-10×57/2 و ‌ (m2/s) 7-10×53/1 بود.
    کلید واژگان
    پنبه دانه
    کرک
    گرمای ویژه
    هدایت حرارتی
    ضریب انتشار حرارتی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2017-08-23
    1396-06-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات پنبه کشور
    Cotton Research Institute of Iran
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی‌ارشد گروه مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    استادیارگروه مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    استادیار موسسه تحقیقات پنبه کشور، سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
    استادیارگروه مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

    شاپا
    2345-5306
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/ijcr.2017.115568
    https://jcri.areeo.ac.ir/article_120870.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/14390

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب