نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاردستانی, زهراfa_IR
dc.contributor.authorشهریاری, داریوشfa_IR
dc.contributor.authorملکی, مژدهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T22:54:53Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T22:54:53Z
dc.date.available1399-07-08T22:54:53Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T22:54:53Z
dc.date.issued2017-02-19en_US
dc.date.issued1395-12-01fa_IR
dc.date.submitted2016-07-01en_US
dc.date.submitted1395-04-11fa_IR
dc.identifier.citationاردستانی, زهرا, شهریاری, داریوش, ملکی, مژده. (1395). اثر ضد‌قارچـی چنـد اسانس گیاهـی بر قارچ عامل پوسیدگی ریشه و طوقه گوجه‌فرنگی Phytophthora parasitica L در شرایط آزمایشگاهی و گلخانه‌ای. گیاهپزشکی کاربردی, 5(4), 191-201.fa_IR
dc.identifier.urihttp://plant.iauvaramin.ac.ir/article_541800.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/142973
dc.description.abstractپوسیدگی فیتوفتورایی ساقه و ریشه گوجه­فرنگی <em>Phytophthora parasitica </em>L<strong><em>.</em></strong> یکی از مهم­ترین بیماری­‌های خاکزاد گوجه­فرنگی می­باشد. این بیماری در دهه اخیر در مزارع و گلخانه­های جنوب شرق استان تهران (ورامین) گسترش یافته است. تاکنون کنترل این بیماری با استفاده از ترکیبات شیمیایی موفق­آمیز نبوده؛ علیرغم تأثیرکنترل بیولوژیک و یا بکارگیری ارقام مقاوم در کاهش بیماری، ولی به نظر می­رسد تحقیق و بکارگیری ترکیبات طبیعی به ویژه اسانس‌­های گیاهی، علاوه بر کاهش بیماری اثرات مفید زیست محیطی را به‌همراه داشته باشد. دراین مطالعه اثر اسانس هشت گیاه آویشن، زیره، مرزه، پونه، نعناع، ترخون، زینان، رازیانه و قارچکش ریدومیل-مانکوزب به عنوان تیمار شاهد در شرایط آزمایشگاهی در پنج غلظت 60، 120، 240180 و 300 پی پی ام بر روی سرعت رشد و بازدارندگی از رشد قارچ عامل بیماری در محیط کشت PDA در قالب طرح کاملاً تصادفی بررسی شد. آزمایشات گلخانه­ای با ده تیمار شامل اسانس‌­های موفق آویشن، پونه و زیره به غلظت 2/0 و 3/0 در هزار به همراه قارچکش روال تی اس1 و 5/1 در هزار و شاهد سالم و آلوده به قارچ <em>P. parasitica</em> در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تکراراجراء شد. اسانس­‌ها و قارچکش به بستر ریشه گیاهچه‌­های گوجه­فرنگی در مرحله دو برگی افزوده شدند. آماربرداری از درصد شدت بیماری مطابق الگوی کوئسادا<em>-</em>اوکامپو و هاوسبک چهار هفته بعد از مایه­زنی انجام شد. اسانس‌­هایی‌که در شرایط آزمایشگاهی بیش­ترین درصد بازدارندگی از رشد را داشتند به ترتیب آویشن (28/79 درصد)، پونه (85/72 درصد)، زیره (95/69 درصد)، نعناع (70/60 درصد)، ترخون (70/60 درصد) و زینان (60 درصد) بودند و حداقل غلظت بازدارندگی EC<sub>50</sub> از رشد میسیلیومی قارچ مربوط به اسانس آویشن، زیره و پونه در غلظت180 پی­پی­ام بوده است. نتایج تجزیه واریانس تحقیقات گلخانه­ای نشان­دهنده اختلاف معنی­دار بین تیمار­ها در سطح احتمال 1% بود. در مقایسه میانگین‌­ها با آزمون دانکن، اسانس آویشن به ترتیب با 65/1 و 31/1 شدت شاخص بیماری نزدیک­ترین شاخص بیماری با تیمار­های قارچکش ریدومیل-مانکوزب و شاهد سالم با 18/0 شاخص شدت بیماری بود و بهترین تأثیر در کاهش بیماری را داشت.fa_IR
dc.format.extent1174
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherمعاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشواfa_IR
dc.relation.ispartofگیاهپزشکی کاربردیfa_IR
dc.subjectگوجه‌فرنگیfa_IR
dc.subjectPhytophthora parasiticafa_IR
dc.subjectاسانس‌‌های گیاهیfa_IR
dc.subjectآویشنfa_IR
dc.subjectبازدارندگی از رشدfa_IR
dc.titleاثر ضد‌قارچـی چنـد اسانس گیاهـی بر قارچ عامل پوسیدگی ریشه و طوقه گوجه‌فرنگی Phytophthora parasitica L در شرایط آزمایشگاهی و گلخانه‌ایfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناسی ارشد گروه بیماری شناسی گیاهی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین –پیشوا ،ورامین، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentبخش تحقیقات گیاهپزشکی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیع استان تهران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ورامین، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بیماری شناسی گیاهی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین –پیشوا ،ورامین، ایرانfa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue4
dc.citation.spage191
dc.citation.epage201


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد