نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorدادخواه آغداش, حامدfa_IR
dc.contributor.authorدائمی سعیدآباد, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorفلاحتی عنبران, محسنfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T22:54:32Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T22:54:32Z
dc.date.available1399-07-08T22:54:32Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T22:54:32Z
dc.date.issued2019-11-22en_US
dc.date.issued1398-09-01fa_IR
dc.date.submitted2018-06-12en_US
dc.date.submitted1397-03-22fa_IR
dc.identifier.citationدادخواه آغداش, حامد, دائمی سعیدآباد, مهدی, فلاحتی عنبران, محسن. (1398). بررسی محتوی فنل کل، فلاونوئید کل و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی دو گونه وحشی تمشک Rubus persicus و R. caesius در مراحل مختلف رسیدگی میوه. تولیدات گیاهی, 42(3), 295-306. doi: 10.22055/ppd.2019.26049.1615fa_IR
dc.identifier.issn2588-543X
dc.identifier.issn2588-5979
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22055/ppd.2019.26049.1615
dc.identifier.urihttp://plantproduction.scu.ac.ir/article_14938.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/142847
dc.description.abstract<strong>چکیده</strong><br /> <strong>آنتی‌اکسیدان‌ها</strong><strong>با آزادسازی الکترون‌های منفرد و اتم‌های هیدروژن با تنش اکسیداتیو ناشی از رادیکال‌های آزاد مقابله می‌کنند. مطالعات مختلف نشان داده‌اند که ترکیبات فنلی و فلاونوئیدهای موجود در گیاهان می‌توانند خاصیت آنتی‌‌اکسیدانی داشته باشند. در این آزمایش، عملکرد آنتی‌اکسیدانی، محتوی </strong><strong>فنل</strong> <strong>کل و فلاونوئید کل در </strong><strong>مراحل مختلف رسیدگی میوه‌ شامل نارس، نیمه‌رسیده و رسیدگی کامل در دو گونه وحشی تمشک </strong><strong><em>Rubus caesius</em></strong><strong> و </strong><strong><em>R. persicus</em></strong><strong> درخردادماه سال 1392 در آزمایشگاه تحقیقاتی پارک علم و فناوری استان آذربایجان شرقی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار </strong><strong>مقایسه شدند</strong><strong>ارزیابی شدند. میزان فعالیت آنتی‌اکسیدانی اندازه‌گیری‌شده با روش‌های درصد </strong><strong>پاک‌سازی رادیکال آزاد </strong><strong>DPPH</strong><strong> و توانایی احیای یون آهن فریک </strong><strong>(</strong><strong>FRAP</strong><strong>) </strong><strong>در مرحله رسیدگی کامل به‌طور معنی‌داری نسبت به مراحل نارس و نیمه‌رسیده در هر دو گونه وحشی تمشک بیشتر بود. فعالیت آنتی‌اکسیدانی اندازه‌گیری‌شده در مراحل مختلف رسیدگی میوه به ‌استثنای رسیدگی کامل در گونه <br /> </strong><strong><em>R. caesius</em></strong><strong> بیشتر از </strong><strong><em>R. persicus</em></strong><strong>بود. به‌طور مشابه محتوی فنل کل در مراحل مختلف رسیدگی میوه تفاوت معنی‌داری نشان داد به‌طوری‌که مرحله رسیدگی کامل، محتوی فنل کل بالاتری نسبت به سایر مراحل نشان داد. محتوی فلاونوئید کل در مرحله رسیدگی میوه در گونه </strong><strong><em>R. persicus</em></strong><strong>بیشتر از مرحله نارس و نیمه‌رسیده بود ولی این ترکیب در گونه </strong><strong><em>R. caesius</em></strong><strong> در مراحل رسیدگی کامل و نیمه‌رسیده تفاوت معنی‌داری نشان نداد. نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که مرحله رسیدگی کامل میوه محتوی فنلی و فلاونوئیدی بالاتری نسبت به مراحل نارس و نیمه‌رسیده دارد که با الگوی تفاوت فعالیت آنتی‌اکسیدانی در بین مراحل رسیدگی مختلف مطابقت دارد. به‌طور مشابه گونه <br /> </strong><strong><em>R. caesius</em></strong><strong> با محتوی فنل کل و فلاونوئید کل بیشتر نسبت به گونه </strong><strong><em>R. persicus</em></strong><strong>، فعالیت آنتی‌اکسیدانی بیشتری نیز نشان می‌دهد.</strong><br />fa_IR
dc.format.extent489
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه شهید چمران اهواز- دانشکده کشاورزیfa_IR
dc.publisherShahid Chamran University of Ahvaz, Iranen_US
dc.relation.ispartofتولیدات گیاهیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Plant Productions (Agronomy, Breeding and Horticulture)en_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22055/ppd.2019.26049.1615
dc.subjectحالت رسیدهfa_IR
dc.subjectرادیکال آزادfa_IR
dc.subject‌DPPHfa_IR
dc.subjectFRAPfa_IR
dc.subjectRubus persicusfa_IR
dc.subjectفیزیولوژی گیاهیfa_IR
dc.subjectمیوه کاریfa_IR
dc.subjectمیوه های معتدلهfa_IR
dc.titleبررسی محتوی فنل کل، فلاونوئید کل و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی دو گونه وحشی تمشک Rubus persicus و R. caesius در مراحل مختلف رسیدگی میوهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeعلمی - پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری فیزیولوژی گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد علوم گیاهی، دانشکده زیست‌شناسی، پردیس علوم، دانشگاه تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه علوم گیاهی، دانشکده زیست‌شناسی، پردیس علوم، دانشگاه تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume42
dc.citation.issue3
dc.citation.spage295
dc.citation.epage306
nlai.contributor.orcid0000-0001-6215-6498


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد