| dc.contributor.author | دادخواه آغداش, حامد | fa_IR |
| dc.contributor.author | دائمی سعیدآباد, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | فلاحتی عنبران, محسن | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T22:54:32Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T22:54:32Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T22:54:32Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T22:54:32Z | |
| dc.date.issued | 2019-11-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2018-06-12 | en_US |
| dc.date.submitted | 1397-03-22 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | دادخواه آغداش, حامد, دائمی سعیدآباد, مهدی, فلاحتی عنبران, محسن. (1398). بررسی محتوی فنل کل، فلاونوئید کل و ظرفیت آنتیاکسیدانی دو گونه وحشی تمشک Rubus persicus و R. caesius در مراحل مختلف رسیدگی میوه. تولیدات گیاهی, 42(3), 295-306. doi: 10.22055/ppd.2019.26049.1615 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2588-543X | |
| dc.identifier.issn | 2588-5979 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22055/ppd.2019.26049.1615 | |
| dc.identifier.uri | http://plantproduction.scu.ac.ir/article_14938.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/142847 | |
| dc.description.abstract | <strong>چکیده</strong><br /> <strong>آنتیاکسیدانها</strong><strong>با آزادسازی الکترونهای منفرد و اتمهای هیدروژن با تنش اکسیداتیو ناشی از رادیکالهای آزاد مقابله میکنند. مطالعات مختلف نشان دادهاند که ترکیبات فنلی و فلاونوئیدهای موجود در گیاهان میتوانند خاصیت آنتیاکسیدانی داشته باشند. در این آزمایش، عملکرد آنتیاکسیدانی، محتوی </strong><strong>فنل</strong> <strong>کل و فلاونوئید کل در </strong><strong>مراحل مختلف رسیدگی میوه شامل نارس، نیمهرسیده و رسیدگی کامل در دو گونه وحشی تمشک </strong><strong><em>Rubus caesius</em></strong><strong> و </strong><strong><em>R. persicus</em></strong><strong> درخردادماه سال 1392 در آزمایشگاه تحقیقاتی پارک علم و فناوری استان آذربایجان شرقی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار </strong><strong>مقایسه شدند</strong><strong>ارزیابی شدند. میزان فعالیت آنتیاکسیدانی اندازهگیریشده با روشهای درصد </strong><strong>پاکسازی رادیکال آزاد </strong><strong>DPPH</strong><strong> و توانایی احیای یون آهن فریک </strong><strong>(</strong><strong>FRAP</strong><strong>) </strong><strong>در مرحله رسیدگی کامل بهطور معنیداری نسبت به مراحل نارس و نیمهرسیده در هر دو گونه وحشی تمشک بیشتر بود. فعالیت آنتیاکسیدانی اندازهگیریشده در مراحل مختلف رسیدگی میوه به استثنای رسیدگی کامل در گونه <br /> </strong><strong><em>R. caesius</em></strong><strong> بیشتر از </strong><strong><em>R. persicus</em></strong><strong>بود. بهطور مشابه محتوی فنل کل در مراحل مختلف رسیدگی میوه تفاوت معنیداری نشان داد بهطوریکه مرحله رسیدگی کامل، محتوی فنل کل بالاتری نسبت به سایر مراحل نشان داد. محتوی فلاونوئید کل در مرحله رسیدگی میوه در گونه </strong><strong><em>R. persicus</em></strong><strong>بیشتر از مرحله نارس و نیمهرسیده بود ولی این ترکیب در گونه </strong><strong><em>R. caesius</em></strong><strong> در مراحل رسیدگی کامل و نیمهرسیده تفاوت معنیداری نشان نداد. نتایج این تحقیق نشان میدهد که مرحله رسیدگی کامل میوه محتوی فنلی و فلاونوئیدی بالاتری نسبت به مراحل نارس و نیمهرسیده دارد که با الگوی تفاوت فعالیت آنتیاکسیدانی در بین مراحل رسیدگی مختلف مطابقت دارد. بهطور مشابه گونه <br /> </strong><strong><em>R. caesius</em></strong><strong> با محتوی فنل کل و فلاونوئید کل بیشتر نسبت به گونه </strong><strong><em>R. persicus</em></strong><strong>، فعالیت آنتیاکسیدانی بیشتری نیز نشان میدهد.</strong><br /> | fa_IR |
| dc.format.extent | 489 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه شهید چمران اهواز- دانشکده کشاورزی | fa_IR |
| dc.publisher | Shahid Chamran University of Ahvaz, Iran | en_US |
| dc.relation.ispartof | تولیدات گیاهی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Plant Productions
(Agronomy, Breeding and Horticulture) | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22055/ppd.2019.26049.1615 | |
| dc.subject | حالت رسیده | fa_IR |
| dc.subject | رادیکال آزاد | fa_IR |
| dc.subject | DPPH | fa_IR |
| dc.subject | FRAP | fa_IR |
| dc.subject | Rubus persicus | fa_IR |
| dc.subject | فیزیولوژی گیاهی | fa_IR |
| dc.subject | میوه کاری | fa_IR |
| dc.subject | میوه های معتدله | fa_IR |
| dc.title | بررسی محتوی فنل کل، فلاونوئید کل و ظرفیت آنتیاکسیدانی دو گونه وحشی تمشک Rubus persicus و R. caesius در مراحل مختلف رسیدگی میوه | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | علمی - پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری فیزیولوژی گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | کارشناس ارشد علوم گیاهی، دانشکده زیستشناسی، پردیس علوم، دانشگاه تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، گروه علوم گیاهی، دانشکده زیستشناسی، پردیس علوم، دانشگاه تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 42 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 295 | |
| dc.citation.epage | 306 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0001-6215-6498 | |