اثر محلولپاشی پتاسیم و نانوپتاسیم بر برخی خصوصیتهای فیزیولوژیک و بیوشیمیایی لیلیوم رقم Tresor
(ندگان)پدیدآور
عباسی, فرشتهخالقی, علیرضاخدیوی, علینوع مدرک
Textعلمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده کودهای نانو با قابلیت رهاسازی مناسب و افزایش راندمان مصرف عناصر غذایی گامی مؤثر در جهت دستیابی به کشاورزی پایدار میباشند. در این تحقیق، اثر محلولپاشی برگی غلظتهای مختلف پتاسیم (صفر، 1، 2 و 4 میلیمولار) و نانوپتاسیم (صفر، 5/0، 1 و 2 میلیمولار) در چهار مرحله قبل از برداشت بر صفات کمی و کیفی گل شاخه بریده لیلیومرقمTresorدر مهرماه سال 1394 در دانشگاه اراک مورد بررسی قرار گرفت. صفات مورد اندازهگیری شامل تعداد غنچه، تعداد برگ، طول غنچه، قطر غنچه، طول ساقه، قطر ساقه، طول و عرض برگ، وزن تر و خشک ساقه و برگ، درصد ماده خشک ساقه و برگ، نشت یونی، شاخص کلروفیل، عمر گلجایی، طول و قطر دمگل، محتوای آنتوسیانین، فلاونوئید،کارتنوئید و کلروفیلa، bو کل بودند. بالاترین وزن تر ساقه در تیمار 5/0 میلیمولار نانوپتاسیم مشاهده شد، درحالیکه، بیشترین تعداد غنچه، بالاترین پایداری سلولها و کمترین نشت یونی در تیمار چهار میلیمولار پتاسیم بهدست آمد. همچنین تیمار چهار میلیمولار پتاسیم و دو میلیمولار نانوپتاسیم نیز بیشترین عمر گلجایی را باعث شدند. در صفات محتوای کلروفیل a، b، کل، کاروتنوئید، آنتوسیانین و فلاونوئید اثر معنیداری مشاهده نشد.با توجه به نتایج بهدست آمده بهویژه در صفات مهمی همچون عمر گلجایی، تیمار دو میلیمولار نانو پتاسیم بهعنوان بهترین تیمار برای محلولپاشی جهت تغذیه پتاسیم توصیه میشود.
کلید واژگان
پس از برداشتکمیت
کیفیت
گیاهان زینتی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2019-06-221398-04-01
ناشر
دانشگاه شهید چمران اهواز- دانشکده کشاورزیShahid Chamran University of Ahvaz, Iran
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اراک، اراک، ایراناستادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اراک، اراک، ایران
دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اراک، اراک، ایران
شاپا
2588-543X2588-5979




