نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسید احمدی, عبدالرضاfa_IR
dc.contributor.authorقرینه, محمد حسینfa_IR
dc.contributor.authorبخشنده, عبدالمهدیfa_IR
dc.contributor.authorفتحی, قدرت اللهfa_IR
dc.contributor.authorنادری, احمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T22:54:12Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T22:54:12Z
dc.date.available1399-07-08T22:54:12Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T22:54:12Z
dc.date.issued2012-02-20en_US
dc.date.issued1390-12-01fa_IR
dc.date.submitted2010-07-04en_US
dc.date.submitted1389-04-13fa_IR
dc.identifier.citationسید احمدی, عبدالرضا, قرینه, محمد حسین, بخشنده, عبدالمهدی, فتحی, قدرت الله, نادری, احمد. (1390). مطالعه‌ی اثر تنش خشکی انتهایی (پایان فصل رشد) بر روی عملکرد دانه، اجزای عملکرد، درصد روغن، درصد پروتئین و خصوصیات رشد ریشه‌ی کلزا (Brassica napus) در شرایط آب و هوایی اهواز. تولیدات گیاهی, 34(2), 53-66.fa_IR
dc.identifier.issn2588-543X
dc.identifier.issn2588-5979
dc.identifier.urihttp://plantproduction.scu.ac.ir/article_12252.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/142730
dc.description.abstract<strong>این تحقیق به منظور مطالعه‌ی اثر تنش خشکی بر عملکرد دانه، اجزای عملکرد، درصد روغن، درصد پروتئین و صفات وابسته به ریشه به مدت دو سال 1387و 1388 در شرایط گل دانی درگلخانه مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان اجرا گردید. تیمارها شامل سطوح خشکی 50،60 و70 درصد تخلیه ی رطوبت خاک که از مرحله ی شروع گل دهی تا زمان برداشت اعمال گردید</strong><strong>و سه رقم کلزا بهاره به نام های هایولا401، شیرالی و آر.جی.اس بوده که به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار اجرا گردید</strong><strong>.</strong><strong> اندازه گیری ها شامل عملکرد دانه، اجزای عملکرد دانه، درصد پروتئین، درصد روغن، طول، قطر، حجم و ماده ی خشک ریشه بودند. نتایج نشان داد تنش خشکی سبب کاهش معنی دار عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت شد و میانگین کاهش دو ساله به ترتیب 3/21 ، 3/29 و 1/32 درصد بود. در بین اجزا عملکرد دانه وزن دانه و تعداد غلاف</strong><strong> در بوته</strong><strong> در اثر تنش خشکی به ترتیب 3/28 و 4/49 درصد کاهش یافتند. تنش خشکی درصد روغن را 1/9 درصد کاهش و</strong><strong>میزان پروتئین دانه را 6/16 درصد افزایش داد. تنش خشکی سبب کاهش طول ریشه، ماده ی خشک ریشه و افزایش قطر ریشه شد. میانگین طول ریشه و ماده ی خشک ریشه به ترتیب 55 و 9/36 درصدکاهش یافتند و قطر ریشه 03/58 درصد افزایش نشان داد.  یافته های به دست آمده نشان داد در شرایط آب و هوایی استان خوزستان تنش خشکی انتهایی فصل از طریق تاثیر بر مؤلفه های ریشه و همچنین با کاهش عملکرد دانه و اجزای عملکرد دانه وکاهش درصد روغن تولید کلزا را کاهش داده است. </strong> <br /><strong> </strong>fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه شهید چمران اهواز- دانشکده کشاورزیfa_IR
dc.publisherShahid Chamran University of Ahvaz, Iranen_US
dc.relation.ispartofتولیدات گیاهیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Plant Productions (Agronomy, Breeding and Horticulture)en_US
dc.subjectتنش خشکیfa_IR
dc.subjectریشهfa_IR
dc.subjectعملکرد دانهfa_IR
dc.subjectروغنfa_IR
dc.subjectکلزاfa_IR
dc.titleمطالعه‌ی اثر تنش خشکی انتهایی (پایان فصل رشد) بر روی عملکرد دانه، اجزای عملکرد، درصد روغن، درصد پروتئین و خصوصیات رشد ریشه‌ی کلزا (Brassica napus) در شرایط آب و هوایی اهوازfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeعلمی - پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری زراعت دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامینfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامینfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامینfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامینfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستانfa_IR
dc.citation.volume34
dc.citation.issue2
dc.citation.spage53
dc.citation.epage66


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد