تعیین تاریخ تشکیل سوخ و آنالیز رشد برخی از توده های بومی پیاز در شرایط اقلیمی کرج
(ندگان)پدیدآور
دارابی, عبدالستارخدادادی, محسن
نوع مدرک
Textعلمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
آزمایشی به منظور تعیین تاریخ تشکیل سوخ، آنالیز رشد و مقایسه عملکرد تودههای بومی پیاز سفید بهبهان، قولیقصه زنجان، کمرهای خمین، درچه اصفهان و سفید قم در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار به مدت یک سال (86- 1385) در مزرعه ی تحقیقاتی مؤسسه ی تحقیقات اصلاح و تهیه ی نهال و بذر کرج اجرا گردید. بذور در اواسط اسفند ماه 1385درخزانه ی کشت و در اواخر اردیبهشت ماه 1386 به زمین اصلی منتقل شدند. تشکیل سوخ در این تودهها از21 خرداد با طول روز 14 ساعت و 32 دقیقه تا 1 مرداد با طول روز 14 ساعت و 11 دقیقه صورت گرفت. مطابق با نتایج آنالیز رشد در کلیه ی ی تودهها مرحله ی رشد سریع برگ 75 روز بعد از جوانهزدن بذر (دوره ی رشد کند) آغاز شد. در کلیه ی تودهها به جز سفید قم، بعد از تشکیل سوخ رشد پهنک برای مدتی ادامه داشت وتقریبا همزمان با رشد سوخ، رشد پهنک متوقف شد. همچنین حداکثر سرعت رشد محصول و سوخ ، شاخص سطح برگ و عملکرد به این توده تعلق داشت. همبستگی مثبت و معنیداری در سطح 1% بین سرعت رشد نسبی و سرعت آسیمیلاسیون خالص در تودهها مشاهده شد. در این آزمایش کم ترین محصول به توده سفید بهبهان اختصاص یافت. بر اساس نتایج این تحقیق توده ی سفید قم مناسبترین توده برای کاشت در شرایط اقلیمی کرج میباشد.
کلید واژگان
: آنالیز رشد پیازتشکیل سوخ
سرعت رشد محصول
عملکرد
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2012-02-201390-12-01
ناشر
دانشگاه شهید چمران اهواز- دانشکده کشاورزیShahid Chamran University of Ahvaz, Iran
سازمان پدید آورنده
استادیار پژوهش مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستاناستادیار پژوهش مؤسسهی تحقیقات اصلاح و تهیه ی نهال و بذر کرج
شاپا
2588-543X2588-5979



