اثر پرتو فرا بنفش بر کیفیت میوه و عمر انباری دو رقم سیب
(ندگان)پدیدآور
جلیلی مرندی, رسولناصری, لطفعلیحاجی تقی لو, رامینخرسندی, علی رضانوع مدرک
Textعلمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
دو رقم سیب (گلدندلیشس و رد دلیشس) برای ارزیابی کیفیت میوه و عمر انباری، به مدت 0، 20، 40 و 60 دقیقه تحت معرض اشعه UV-C (254 نانومتر) قرار گرفتند. صفات مورد ارزیابی شامل سفتی، مواد جامد قابل حل، pH، اسیدهای قابل تیتراسیون، اسید آسکوربیک، کاهش وزن، پوسیدگی و کیفیت ظاهری بود که در شروع، اواسط و انتهای انبارداری ثبت گردید. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار انجام گرفت. نتایج تحقیقات نشان داد که تیمار UV-C بر روی صفات مورد ارزیابی در طی انبارداری و اتمام انبارداری معنیدار بود؛ اما پوسیدگی و کیفیت ظاهری بین ارقام مورد آزمایش معنیدار نبود. همچنین اثر متقابل رقم و تیمار UV-C در صفات اندازهگیری شده معنیدار نبود. براساس نتایج به دست آمده تیمار با پرتو UV-C به مدت 40 و 60 دقیقه در صفات مورد ارزیابی بیشترین اثر را داشت.
کلید واژگان
تشعشعگلدن دلیشس
عمر انباری
سفتی میوه
پوسیدگی
مواد جامد قابل حل
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2012-08-221391-06-01
ناشر
دانشگاه شهید چمران اهواز- دانشکده کشاورزیShahid Chamran University of Ahvaz, Iran
سازمان پدید آورنده
دانشیار علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیهاستادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
کارشناس ارشد وگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
شاپا
2588-543X2588-5979




