اثر نیترات پتاسیم و اسید فنیل فتالامیک بر برخی خصوصیات کمی و کیفی توت فرنگی رقم گاویوتا
(ندگان)پدیدآور
میری, سیدمهدیحسینی, مهساسوری, محمد کاظمعباسپور, سینانوع مدرک
Textعلمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بهمنظور بررسی اثر نیترات پتاسیم و اسید فنیل فتالامیک بر رشد رویشی و زایشی توتفرنگی رقم گاویوتا پژوهشی بهصورت آزمون فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام شد. محلولپاشی نیترات پتاسیم (صفر، 1، 2 و 5 گرم در لیتر) بر روی برگها و اسید فنیل فتالامیک (صفر، 500 ، 1000 و 1500 میلیگرم در لیتر) بر روی گلآذین انجام شد و صفاتی همچون تعداد گلآذین و میوه، عملکرد بوته، وزن تر و خشک میوه، مواد جامد محلول کل (TSS)، اسیدیته قابل تیتراسیون (TA) و نیز مقدار نیتروژن، فسفر، پتاسیم و کلسیم قابل جذب برگ و میوه اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که کاربرد 5 گرم در لیتر نیترات پتاسیم یا 500 میلیگرم در لیتر اسید فنیل فتالامیک بیشترین تأثیر را بر روی وزن تر و خشک میوه دارد. همچنین با استفاده از نیترات پتاسیم به غلظت 2 گرم در لیتر تأثیر معنیداری برتعداد گلآذین و میزان فسفر برگ و میوه مشاهده شد. بالاترین تعداد میوه (26 میوه در هر بوته) با 2 گرم در لیتر نیترات پتاسیم و بیشترین عملکرد هر بوته (541/2 گرم) و TSS آب میوه (8/3) نیز با 2 گرم در لیتر نیترات پتاسیم + 500 میلیگرم در لیتر اسید فنیل فتالامیک بهدست آمد. بهطورکلی استفاده از نیترات پتاسیم و اسید فنیل فتالامیک بهترتیب در غلظتهای 2 گرم در لیتر و 500 میلیگرم در لیتر سبب افزایش عملکرد و صفات کمی و کیفی توتفرنگی شدند.
کلید واژگان
توت فرنگینیترات پتاسیم
اسید فنیل فتالامیک
عملکرد
میوه کاری
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2017-02-191395-12-01
ناشر
دانشگاه شهید چمران اهواز- دانشکده کشاورزیShahid Chamran University of Ahvaz, Iran
سازمان پدید آورنده
استادیار، گروه باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرجدانشجوی کارشناسی ارشد، گروه باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
استادیار، گروه باغبانی، دانشگاه تربیت مدرس تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
شاپا
2588-543X2588-5979