ارزیابی برخی خصوصیات کمی و کیفی میوه 11 ژنوتیپ کنار هندی (Ziziphus mauritiana) در استان هرمزگان
(ندگان)پدیدآور
رستگار, سمیهحسن زاده خانکهدانی, حامدنوع مدرک
Textعلمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
میوه کنار((Ziziphus mauritiana یکی از محصولات مهم مناطق خشک و نیمه خشک در نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری می باشد. بررسی تنوع مورفولوژیکی میوه امکان انتخاب ژنوتیپهای برتر را برای توسعه کشت و کار برای کشاورزان و اصلاح کنندگان فراهم میکند. مطالعه حاضر، به منظور ارزیابی تنوع و تعیین برخی خصوصیات کمی و کیفی میوه 11 ژنوتیپ کنار در استان هرمزگان طی سالهای 1391-1392 انجام شد. نتایج تجزیه واریانس و مقایسه میانگین صفات نشان داد که ژنوتیپ های مورد بررسی از نظر خصوصیات مختلف مانند اندازه میوه،pH آب میوه، وزن میوه، وزن و اندازه هسته، درصد گوشت، ویتامین ث و مواد جامد محلول تفاوت معنیداری با یکدیگر داشتند. در مجموع نتایج این بررسی تنوع بالایی در صفات وزن میوه و وزن گوشت در بین 11 ژنوتیپ کنار نشان داد. ژنوتیپهای کد XI و II به ترتیب بیشترین و کمترین وزن میوه را داشتند. میوههای ژنوتیپهای XI و I نسبت به دیگر ژنوتیپها سفتی بالاتری داشتند. همچنین تنوع زیادی در میزان ویتامین ث در بین ژنوتیپهای مورد بررسی مشاهده گردید. بطوریکهژنوتیپهای I و XIIدارای بالاترین میزان ویتامین ث (103 میلی گرم در 100 گرم وزن تازه) در بین سایر ژنوتیپ ها بودند
کلید واژگان
میوه کنارخصوصیات کمی و کیفی
ژنوتیپ
فیزیولوژی پس از برداشت
میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2015-11-221394-09-01
ناشر
دانشگاه شهید چمران اهواز- دانشکده کشاورزیShahid Chamran University of Ahvaz, Iran
سازمان پدید آورنده
استادیار، گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه هرمزگانمحقق، ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی میناب
شاپا
2588-543X2588-5979




