| dc.contributor.author | اسدی قارنه, حسینعلی | fa_IR |
| dc.contributor.author | ارزانی, کاظم | fa_IR |
| dc.contributor.author | شجاعیان, عبدالعلی | fa_IR |
| dc.contributor.author | گلپرور, احمدرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | صباغنیا, ناصر | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T22:53:44Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T22:53:44Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T22:53:44Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T22:53:44Z | |
| dc.date.issued | 2015-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2012-09-30 | en_US |
| dc.date.submitted | 1391-07-09 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | اسدی قارنه, حسینعلی, ارزانی, کاظم, شجاعیان, عبدالعلی, گلپرور, احمدرضا, صباغنیا, ناصر. (1393). بررسی تنوع ژنتیکی برخی ارقام توت فرنگی ایران با استفاده از ویژگیهای مورفولوژیک. تولیدات گیاهی, 37(4), 93-106. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2588-543X | |
| dc.identifier.issn | 2588-5979 | |
| dc.identifier.uri | http://plantproduction.scu.ac.ir/article_11208.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/142571 | |
| dc.description.abstract | توت فرنگی یکی از مهمترین میوههای ریز جهان و ایران به شمار میآید. برای انجام برنامههای بهنژادی این گیاه در ایران، شناسایی ارقام برتر با توجه به ویژگیهای آنها مورد نیاز است. به منظور ارزیابی صفات مورفولوژیک ارقام توت فرنگی موجود در کشور، گیاهچههای دختری 15 رقم توت فرنگی تجاری در گلخانه با شرایط کنترل شده و سیستم هیدروپونیک کشت شدند. تغذیه گیاهان با استفاده از فرمول اختصاصی مورگان برای توت فرنگی انجام شد. پس از رشد رویشی و زایشی گیاهان مورد آزمایش، صفات کمّی و کیفی آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس بیانگر اختلاف معنیدار بین ارقام از نظر تمامی صفات مورد مطالعه بود. میانگین بعضی صفات مورد ارزیابی از جمله تعداد برگ، تعداد طوقه جانبی، تعداد روندک و تعداد خوشه گل در هر بوته به ترتیب 18/11، 81/4، 9 و 89/2 عدد بودند. دامنه عملکرد ارقام در دوره شش ماهه آزمایش بین 83/45 تا 9/322 گرم میوه در هر بوته متفاوت بود. عملکرد 4 رقم آلیسو، سلوا، پاروس و گاویوتا بیش از 250 گرم در هر بوته بود، در حالیکه ارقام بلاک مور، فرزنو و کردستان کمتر از 100 گرم میوه در هر بوته تولید کردند. مقدار سفتی بافت میوه نیز نشان داد که میوههای کاماروزا با سفتی معادل 7 نیوتن، نسبت به سایر ارقام از سفتی بافت بیشتری برخوردار بودند. در تجزیه به عاملها، صفات در 7 عامل اصلی و مستقل قرار گرفتند که در مجموع 24/90 درصد واریانس کل را توجیه کردند و 14 صفت را شامل شدند. همچنین ارقام مورد بررسی بر اساس تجزیه خوشهای در 7 گروه مجزا قرار گرفتند. گروه چهارم از لحاظ میانگین برخی صفات اندازهگیری شده بالاتر از میانگین کل قرار گرفت. رقمهای کردستان و سکویا نیز هر کدام در یک گروه مجزا قرار گرفتند. بر اساس نتایج به دست آمده، ارقام توت فرنگی مورد مطالعه از نظر صفات مورد بررسی دارای تنوع بالایی بوده و بنابراین برای استفاده در برنامههای بهنژادی توت فرنگی در ایران دارای اهمیّت میباشند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 205 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه شهید چمران اهواز- دانشکده کشاورزی | fa_IR |
| dc.publisher | Shahid Chamran University of Ahvaz, Iran | en_US |
| dc.relation.ispartof | تولیدات گیاهی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Plant Productions
(Agronomy, Breeding and Horticulture) | en_US |
| dc.subject | توت فرنگی | fa_IR |
| dc.subject | تنوع ژنتیکی | fa_IR |
| dc.subject | ارقام تجاری | fa_IR |
| dc.subject | تجزیه خوشهای | fa_IR |
| dc.subject | تجزیه عاملها | fa_IR |
| dc.subject | اصلاح نباتات | fa_IR |
| dc.subject | میوه کاری | fa_IR |
| dc.title | بررسی تنوع ژنتیکی برخی ارقام توت فرنگی ایران با استفاده از ویژگیهای مورفولوژیک | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | علمی - پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری علوم باغبانی دانشگاه تربیت مدرس | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد گروه علوم باغبانی دانشگاه تربیت مدرس | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم باغبانی دانشگاه تربیت مدرس | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه اصلاح نباتات دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان) | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی دانشگاه مراغه | fa_IR |
| dc.citation.volume | 37 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 93 | |
| dc.citation.epage | 106 | |