بررسی جوانه زنی بذور دو رقم توت فرنگی کاماروزا و پاروس (Fragaria ananassa cv. Camarosa and Paros) تحت تاثیر خراش دهی با اسید سولفوریک و نوع محیط کشت در شرایط درون شیشه ای
(ندگان)پدیدآور
یوسفی, رحمانموسوی, موسیمعلمی, نورالهغفاریان مقرب, محمد هادینوع مدرک
Textعلمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
جوانه زنی بذور دو رقم توتفرنگی پاروس و کاماروزا در دو نوع محیط کشت درونشیشهای MS و B5 و محیط کاغذ صافی مرطوب 1(W) تحت تاثیر 4 غلظت اسیدسولفوریک (1، 12، 24 و 36 نرمالیته)، در سال 1390 در دانشگاه شهید چمران اهواز به صورت آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در پنج تکرار مورد بررسی قرار گرفت. نمونه بذرهای تیمار شده با 4 غلظت اسیدسولفوریک، در محیط کشت MS و محیط B5 بدون ویتامین و تنظیمکنندههای رشد و همچنین بر روی محیط کاغذ صافی مرطوب به منظور بررسی شاخصهای جوانهزنی کاشته شدند. شاخصهای جوانهزنی شامل درصد جوانهزنی، سرعت جوانهزنی، زمان رسیدن به 50% جوانهزنی نهایی، میانگین طول ریشهچه و همچنین میانگین طول ساقهچه (دو هفته پس از شروع جوانهزنی) ملاک تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج این بررسی نشان داد که بذرهایی که خراشدهی نشدند و همچنین بذرهایی که با غلظت های 1، 12و 24 نرمالیته اسیدسولفوریک خراشدهی شدند در هر سه محیط MS، B5 و محیط کاغذ صافی مرطوب در هر دو رقم کاماروزا و پاروس تا پایان دوره آزمایش (40 روز) هیچ گونه نشانهای از جوانهزنی بروز ندادند، در حالیکه بذرهای هر دو رقم خراشدهی شده با اسیدسولفوریک 36 نرمال، در هر سه محیط ذکر شده جوانهزنی خود را بروز دادند، به طوریکه بیشترین شاخصهای جوانهزنی بذر در محیط B5 و کمترین شاخصهای جوانهزنی در محیط کاغذصافی مرطوب مشاهده گردید.
کلید واژگان
توتفرنگیجوانهزنی
خراشدهی
شرایط درونشیشهای
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2013-11-221392-09-01
ناشر
دانشگاه شهید چمران اهواز- دانشکده کشاورزیShahid Chamran University of Ahvaz, Iran
سازمان پدید آورنده
کارشناس ارشد گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهوازاستادیار گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز
استاد گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز
دانشجوی دکتری گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس تهران
شاپا
2588-543X2588-5979




