نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشمیلی, منصورهfa_IR
dc.contributor.authorفتاحی مقدم, محمدرضاfa_IR
dc.contributor.authorطلائی, علیرضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T22:53:30Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T22:53:30Z
dc.date.available1399-07-08T22:53:30Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T22:53:30Z
dc.date.issued2013-08-23en_US
dc.date.issued1392-06-01fa_IR
dc.date.submitted2011-03-08en_US
dc.date.submitted1389-12-17fa_IR
dc.identifier.citationشمیلی, منصوره, فتاحی مقدم, محمدرضا, طلائی, علیرضا. (1392). بررسی تاثیر نوع دانه گرده بر تشکیل میوه وکیفیت آن در انبه (Mangifera indica). تولیدات گیاهی, 36(2), 1-12.fa_IR
dc.identifier.issn2588-543X
dc.identifier.issn2588-5979
dc.identifier.urihttp://plantproduction.scu.ac.ir/article_10145.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/142497
dc.description.abstractانبه یکی از محصولات گرمسیر است که در جنوب ایران کشت و کار میشود وعملکرد کمتری در مقایسه با سایر مناطق مورد کشت و کار دارد. طبق گزارشات عملکرد این گیاه در اثر دگر گرده افشانی افزایش می‌یابد. هدف از این تحقیق مقایسه تاثیر خودگشنی، گرده افشانی کنترل شده و گرده افشانی آزاد بر رشد لوله گرده و تولید میوه در سه ژنوتیپ انبه موجود در ایران بود. پس از اعمال تیمار های گرده افشانی، از گل های گرده افشانی شده در زمان های سه و هفت روز بعد از گرده افشانی، نمونه گیری انجام شد. رنگ آمیزی مادگی با آنیلین بلو و مطالعه وضعیت رشد لوله گرده با استفاده از میکروسکوپ فلورسنت انجام شد. درصد تشکیل میوه نهایی 15 و 90 روز پس از گرده افشانی شمارش گردید. میانگین طول، عرض، وزن و مواد جامد محلول میوه در تمام تیمارها ثبت گردید. خودگشنی در همه ژنوتیپ ها مانع تشکیل میوه گردید. بین خودگرده افشانی و گرده افشانی آزاد تفاوت معنی داری در مورد رشد لوله گرده و تشکیل میوه مشاهده شد. بالاترین میزان تشکیل میوه در ژنوتیپ های شماره یک و سه با دانه گرده ژنوتیپ شماره دو مشاهده شد. نتایج این تحقیق نشان داد که نوع دانه گرده می‌تواند بر درصد تشکیل میوه و خصوصیات کمی و کیفی میوه انبه تاثیرگذار باشد، بطوریکه درصد میوه تولید شده در حالت خودگشنی به طور معنی داری کمتر از حالت دگرگشنی است. به منظور افزایش راندمان تولید در این گیاه علاوه بر تاثیر مثبت گرده افشانی با دانه گرده غیر خودی، باید والد گرده دهنده مناسب برای هر رقم انتخاب و مورد توجه قرار گیرد.fa_IR
dc.format.extent260
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه شهید چمران اهواز- دانشکده کشاورزیfa_IR
dc.publisherShahid Chamran University of Ahvaz, Iranen_US
dc.relation.ispartofتولیدات گیاهیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Plant Productions (Agronomy, Breeding and Horticulture)en_US
dc.subjectانبهfa_IR
dc.subjectدانه گردهfa_IR
dc.subjectدگرسازگاریfa_IR
dc.subjectخودسازگاریfa_IR
dc.subjectگرده افشانیfa_IR
dc.subjectمیوهfa_IR
dc.titleبررسی تاثیر نوع دانه گرده بر تشکیل میوه وکیفیت آن در انبه (Mangifera indica)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeعلمی - پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه هرمزگانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه باغبانی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه باغبانی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.citation.volume36
dc.citation.issue2
dc.citation.spage1
dc.citation.epage12


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد