بررسی تاثیر خشک کردن قسمتی از منطقه ریشه و هرس سبز بر عملکرد و کیفیت انگور بیدانه سفید
(ندگان)پدیدآور
طاهرخانی, آناهیتاگلچین, احمدنوع مدرک
Textعلمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی اثر خشک کردن قسمتی از منطقه ریشه و هرس سبز برعملکرد و کیفیت انگور بیدانه سفید، آزمایشی به صورت اسپلیت پلات با طرح پایهی بلوک کامل تصادفی با سه تکرار در منطقهتاکستان اجرا شد. تاکها 20 ساله و فاصله کشت آنها 4×2 متر بود. تیمارهای آزمایشی شامل سه سطح آبیاری (آبیاری از دو طرف،آبیاری ازجنوب"قسمت خشک"، آبیاری از شمال"قسمت تر") و سه سطح شدت هرس سبز (هرس سنگین، هرس متوسط و هرس سبک) بودند که پس از اعمال آنها میزان عملکرد و صفات کمی و کیفی انگور اندازهگیری شدند. نتایج تجزیه واریانس داده ها و مقایسه میانگین ها بر اساس آزمون دانکن نشان داد که اثر تیمارPRD بر روی میزان pHو TSS آب میوه در سطح 5% معنیدار بود ولی عملکرد تاک، میزان کشمش تولیدی و سایر شاخص های کمی تحت تأثیر قرار نگرفت. بین سطوح مختلف شدت هرس سبز از نظر عملکرد بوته، وزن شاخههای هرس شده، وزن و قطر حبه، وزن و طول خوشه، وزن کشمش تولیدی تفاوت معنیداری وجود داشت. اثر متقابل شدت هرس در PRD بر وزن و قطر حبه، طول و وزن خوشه، عملکرد تاک و کشمش تولیدی در سطح 1% معنیدار بود، به این ترتیب که تیمار آبیاری از دو طرف (شاهد) با هرس متوسط و تیمار آبیاری از طرف شمال با هرس متوسط و تیمار آبیاری از طرف جنوب همراه با هرس سبک نسبت به سایر تیمارها بیشترین عملکرد را داشتند.ولی طول شاخه های اصلی و فرعی در روش آبیاری PRD نسبت به تیمار شاهد به ترتیب 8% و30% کاهش یافت.
کلید واژگان
خشک کردن قسمتی از منطقه ریشههرس سبز
انگور بیدانه سفید
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2013-05-221392-03-01
ناشر
دانشگاه شهید چمران اهواز- دانشکده کشاورزیShahid Chamran University of Ahvaz, Iran
سازمان پدید آورنده
کارشناس ارشد گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی تاکستاناستاد گروه خاکشناسی دانشگاه زنجان
شاپا
2588-543X2588-5979




