ارزیابی اولیه خصوصیات میوه درختان گزینش شده انبه (.Mangifera indica L) در میناب
(ندگان)پدیدآور
عباسی, معصومهحیدری, مختاردانشور, محمد حسیننوع مدرک
Textعلمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این پژوهش ارزیابی خصوصیات فیزیکی و بیوشیمیایی میوه های درختان گزینش شده انبه بود. بیست و شش ژنوتیپ از منطقه میناب در استان هرمزگان مورد مطالعه قرار گرفتند. طرح آزمایش به صورت بلوک کامل تصادفی با 26 تیمار و چهار تکرار بود. خصوصیات کمی و کیفی میوه شامل عرض، طول و وزن میوه و هسته، درصد گوشت، مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون ویتامین ث و قند کل اندازه گیری شدند. مقایسه میانگین ها بر اساس آزمون دانکن انجام شد و تجزیه کلاستر انجام گردید. نتایج نشان دادند ژنوتیپ های مورد مطالعه در منطقه میناب تفاوت معنی داری از نظر خصوصیات کمی میوه داشتند. هم چنین از نظر مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون، ویتامین ث و قند کل، تنوع زیادی در ژنوتیپ های مورد مطالعه وجود داشت. علاوه برخصوصیات میوه و هسته مانند وزن و اندازه، تنوع در خصوصیات بیوشیمیایی میوه ها نشان داد این ژنوتیپ ها را می توان در برنامه های بهنژادی انبه مورد استفاده قرار داد.
کلید واژگان
ژنوتیپکیفیت
میوه
خصوصیات بیوشیمیایی و فیزیکی انبه
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2013-02-191391-12-01
ناشر
دانشگاه شهید چمران اهواز- دانشکده کشاورزیShahid Chamran University of Ahvaz, Iran
سازمان پدید آورنده
کارشناس جهاد کشاورزی هرمزگاناستادیار گروه باغبانی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
دانشیار گروه باغبانی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
شاپا
2588-543X2588-5979




