ارتباط میزان ویسفاتین سرم در افراد چاق با مقاومت به انسولین و شاخص توده بدنی
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخصنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: چاقی یک مشکل عمده بهداشت عمومی در کشورهای توسعه یافته و حتی در کشورهای در حال توسعه است. ویسفاتین، پروتئین
اهداف: چاقی یک مشکل عمده بهداشت عمومی در کشورهای توسعه یافته و حتی در کشورهای در حال توسعه است. ویسفاتین، پروتئین ترشح شده توسط بافت چربی احشایی است. به نظر می رسد ویسفاتین حساسیت به انسولین را تنظیم کرده و نقش مهمی در پاتوژنز مقاومت به انسولین، دیابت، دیس لپیدمی و چاقی بازی می کند. هدف از این مطالعه تعیین غلظت سرمی ویسفاتین در افراد دارای اضافه وزن / چاق و ارتباط آن با چاقی و مقاومت به انسولین است.
روش ها: این مطالعه مورد شاهدی بر روی 93 فرد با25 BMI≥ به عنوان گروه مورد و 80 نفر با25 BMI p). همچنین بین سطح سرم ویسفاتین و شاخص توده بدنی (BMI) و قند خون ناشتا در افراد با شاخص توده بدنی BMI≥25 ارتباط معنی دار مشاهده شد. هیچ ارتباطی بین ویسفاتین و مقاومت به انسولین (05/0 = p) یافت نشد.
نتیجهگیری: ممکن است ویسفاتین در پاتوفیزیولوژی چاقی نقش داشته باشد. ویسفاتین با شاخص توده بدنی و اختلال در متابولیسم گلوکز اما نه با مقاومت به انسولین ارتباط دارد.
.
کلید واژگان
نیکوتین آمید فسفوریبوزیل ترانسفرازمقاومت به انسولین
چاقی
شماره نشریه
27تاریخ نشر
2018-09-231397-07-01
شاپا
2228-62412383-3483




