| dc.contributor.author | مؤذن رضامحله, حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | خداکرمیان, غلام | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسن زاده, نادر | fa_IR |
| dc.contributor.author | رجبی معماری, حمید | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T22:53:04Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T22:53:04Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T22:53:04Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T22:53:04Z | |
| dc.date.issued | 2019-12-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-10-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2020-02-05 | en_US |
| dc.date.submitted | 1398-11-16 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | مؤذن رضامحله, حسین, خداکرمیان, غلام, حسن زاده, نادر, رجبی معماری, حمید. (1398). ارزیابی توان تشکیل هسته یخ باکتریهای جداسازی شده از ژنوتیپهای تجاری نیشکر. گیاه پزشکی, 42(4), 25-38. doi: 10.22055/ppr.2019.15317 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2588-5936 | |
| dc.identifier.issn | 2588-5421 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22055/ppr.2019.15317 | |
| dc.identifier.uri | http://plantprotection.scu.ac.ir/article_15317.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/142331 | |
| dc.description.abstract | استان خوزستان تنها استان نیشکر خیز ایران محسوب می شود و سرمازدگی در بعضی از سال ها خسارت زیادی به این محصول ارزشمند وارد می کند. از آنجایی که تاکنون پژوهش جامعی در زمینهی شناسایی باکتری هایی با پتانسیل تشکیل هسته ی یخ در سرمازدگی انجام نشده است این پژوهش با این هدف انجام شد. در این بررسی، از استرین های اندوفیت و اپیفیت جداشده از گیاه نیشکر واقع در مؤسسه تحقیقات و آموزش نیشکر و صنایع جانبی استفاده شد. ژن مولد هسته ی یخ توسط جفت آغازگرهای 3076f/3463r و 3308f/3463r ردیابی شد. برای بررسی پتانسیل یخزدگی استرین های نماینده، چهار آزمون "تعیین فعالیت هسته ی یخ به روش انجماد درون لوله"، "آزمون انجماد قطره در دمای منفی بیست درجه سانتیگراد"، "آزمون هسته ی یخ روی برگ های بریده شده در شرایط آزمایشگاه" و "آزمون هسته ی یخ روی گیاه نیشکر در شرایط گلخانه" انجام شد. در پایان گونه های <em>Burkholderia gladioli</em>،<em>Burkholderia fungorum</em><em>، </em><em>Burkholderia cantaminans</em>،<em>Mesorhizobium huakuii</em>،<em>Ochrabacterium ciceri</em>،<em>Microbacterium proteolyticum</em><em>، </em><em>Microbacterium foliorum</em><em>، </em><em>Ralstonia solanacearum</em><em>، </em><em>Ralstonia picketii</em>و<em>Xanthomonas compestris </em>با شدت های مختلف علائم سرمازدگی را در آزمون های مذکور نشان دادند. برای هیچکدام از استرین های گونههای مذکور، به غیر از استرینهای گونه <em>X. campestris</em> در منابع و پژوهش های پیشین، فعالیت هسته ی یخ گزارش نشده است. آزمونهای بررسی فعالیت هسته ی یخ استرینهای انجامشده در آزمایشگاه و گلخانه نیز تأییدکننده نتایج حاصل از آزمون مولکولی بودند. علاوه بر آن، براساس این آزمون ها مشخص شد که رقم CP69-1062 حساسترین و رقم CP73-21 مقاومترین رقم نسبت به مشکل سرمازدگی است. این نتایج اطلاعات خوبی برای تولیدکنندگان و تشویق آنها به استفاده از ارقام مقاوم فراهم می آورد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1396 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه شهید چمران اهواز | fa_IR |
| dc.publisher | Shahid Chamran University of Ahvaz | en_US |
| dc.relation.ispartof | گیاه پزشکی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Plant Protection | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22055/ppr.2019.15317 | |
| dc.subject | باکتریهای اندوفیت | fa_IR |
| dc.subject | فعالیت هستهی یخ | fa_IR |
| dc.subject | Burkholderia sp | fa_IR |
| dc.subject | انجماد قطره | fa_IR |
| dc.title | ارزیابی توان تشکیل هسته یخ باکتریهای جداسازی شده از ژنوتیپهای تجاری نیشکر | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | علمی پژوهشی-فارسی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه گیاهپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد دانشگاه بوعلی سینا | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه گیاهپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار دانشگاه شهید چمران اهواز | fa_IR |
| dc.citation.volume | 42 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 25 | |
| dc.citation.epage | 38 | |