نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمؤذن رضامحله, حسینfa_IR
dc.contributor.authorخداکرمیان, غلامfa_IR
dc.contributor.authorحسن زاده, نادرfa_IR
dc.contributor.authorرجبی معماری, حمیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T22:53:04Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T22:53:04Z
dc.date.available1399-07-08T22:53:04Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T22:53:04Z
dc.date.issued2019-12-22en_US
dc.date.issued1398-10-01fa_IR
dc.date.submitted2020-02-05en_US
dc.date.submitted1398-11-16fa_IR
dc.identifier.citationمؤذن رضامحله, حسین, خداکرمیان, غلام, حسن زاده, نادر, رجبی معماری, حمید. (1398). ارزیابی توان تشکیل هسته یخ باکتری‌های جداسازی شده از ژنوتیپ‌های تجاری نیشکر. گیاه پزشکی, 42(4), 25-38. doi: 10.22055/ppr.2019.15317fa_IR
dc.identifier.issn2588-5936
dc.identifier.issn2588-5421
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22055/ppr.2019.15317
dc.identifier.urihttp://plantprotection.scu.ac.ir/article_15317.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/142331
dc.description.abstractاستان خوزستان تنها استان نیشکر خیز ایران محسوب می­ شود و سرمازدگی در بعضی از سال­ ها خسارت زیادی به این محصول ارزشمند وارد می­ کند. از آن­جایی‌ که تاکنون پژوهش جامعی در زمینه‌ی شناسایی باکتری­ هایی با پتانسیل تشکیل هسته­ ی یخ در سرمازدگی انجام‌ نشده است این پژوهش با این هدف انجام شد. در این بررسی، از استرین­ های اندوفیت و اپی­فیت جداشده از گیاه نیشکر واقع در مؤسسه تحقیقات و آموزش نیشکر و صنایع جانبی استفاده شد. ژن مولد هسته­ ی یخ توسط جفت آغازگرهای 3076f/3463r و 3308f/3463r ردیابی شد. برای بررسی پتانسیل یخ­زدگی استرین­ های نماینده، چهار آزمون "تعیین فعالیت هسته­ ی یخ به روش انجماد درون لوله"، "آزمون انجماد قطره در دمای منفی بیست درجه سانتی­گراد"، "آزمون هسته­ ی یخ روی برگ­ های بریده شده در شرایط آزمایشگاه" و "آزمون هسته ی یخ روی گیاه نیشکر در شرایط گلخانه" انجام شد. در پایان گونه ­های <em>Burkholderia gladioli</em>،<em>Burkholderia fungorum</em><em>، </em><em>Burkholderia cantaminans</em>،<em>Mesorhizobium huakuii</em>،<em>Ochrabacterium ciceri</em>،<em>Microbacterium proteolyticum</em><em>، </em><em>Microbacterium foliorum</em><em>، </em><em>Ralstonia solanacearum</em><em>، </em><em>Ralstonia picketii</em>و<em>Xanthomonas compestris </em>با شدت­­ های مختلف علائم سرمازدگی را در آزمون ­های مذکور نشان دادند. برای هیچ­کدام از استرین­ های گونه‌های مذکور، به­ غیر از استرین‌های گونه <em>X. campestris</em> در منابع و پژوهش­ های پیشین، فعالیت هسته­ ی یخ گزارش نشده است. آزمون‌های بررسی فعالیت هسته ­ی یخ استرین‌های انجام‌شده در آزمایشگاه و گلخانه نیز تأییدکننده نتایج حاصل از آزمون مولکولی بودند. علاوه بر آن، براساس این آزمون­ ها مشخص شد که رقم CP69-1062 حساس­ترین و رقم CP73-21 مقاوم­ترین رقم نسبت به مشکل سرمازدگی است. این نتایج اطلاعات خوبی برای تولیدکنندگان و تشویق آن­ها به استفاده از ارقام مقاوم فراهم می­ آ­ورد.fa_IR
dc.format.extent1396
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه شهید چمران اهوازfa_IR
dc.publisherShahid Chamran University of Ahvazen_US
dc.relation.ispartofگیاه پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofPlant Protectionen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22055/ppr.2019.15317
dc.subjectباکتری‌های اندوفیتfa_IR
dc.subjectفعالیت هسته‌ی یخfa_IR
dc.subjectBurkholderia spfa_IR
dc.subjectانجماد قطرهfa_IR
dc.titleارزیابی توان تشکیل هسته یخ باکتری‌های جداسازی شده از ژنوتیپ‌های تجاری نیشکرfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeعلمی پژوهشی-فارسیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه گیاه‌پزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد دانشگاه بوعلی سیناfa_IR
dc.contributor.departmentگروه گیاه‌پزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار دانشگاه شهید چمران اهوازfa_IR
dc.citation.volume42
dc.citation.issue4
dc.citation.spage25
dc.citation.epage38


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد