• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • گیاه پزشکی
    • دوره 42, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • گیاه پزشکی
    • دوره 42, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر صابون روغن نارگیل و عصاره فرآوری‌شده فلفل قرمز در مقایسه با کنه‌کش پروپارژیت روی کنه انجیر،Eotetranychus hirsti Baker & Pritchard، در شرایط صحرایی

    (ندگان)پدیدآور
    محمودی, مرضیهفرازمند, حسینجبله, عیسیسیرجانی, محمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    802.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی پژوهشی-فارسی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    کنه تارتن انجیر، Acari:(Tetranychidae) Eotetranychus hirsti Baker & Pritchard یکی از مهم­ترین آفات درختان انجیر در اﯾﺮان و ﺑﺴﯿﺎری از ﻣﻨﺎﻃﻖ ﺟﻬﺎن ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ. این آفت موجب ریزش برگ ­ها شده و خسارت قابل توجهی به بار می‌آورد. به­ طوری­ که کشاورزان هر ساله برای کنترل جمعیت این آفت از سموم شیمیایی مختلفی استفاده می‌کنند. با توجه به مصرف تازه‌خوری میوه انجیر و در راستای تولید محصول­ سالم و توسعه مصرف آفت‌کش‌های غیر­شیمیایی، تأثیر غلظت­ های 1500 و 2000 پی ­پی ­ام آفت­ کش حاوی صابون روغن نارگیل (پالیزین®)، عصاره فرآوری­ شده فلفل قرمز (تنداکسیر®)، کنه­ کش پروپارژیت (اومایت®) با غلظت 1000 پی ­پی­ ام، آب‌پاشی و شاهد (بدون محلول‌پاشی) در شهرستان بردسکن، در سال­ های 1394 و 1395 انجام شد. محلول‌ پاشیدر هر سال در اوایل مرداد اجرا و نمونه­ برداری از برگ در زمان ­های یک روز قبل از محلول‌پاشی و 3، 7، 14، 21 و 28 روز بعد از محلول‌پاشی انجام شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که از نظر مرگ و میر مراحل مختلف زیستی کنه تارتن انجیر، بین تیمارهای مورد آزمایش و در زمان ­های مختلف اختلاف معنی‌داری وجود داشت. بر اساس نتایج بدست آمده، کاربرد ترکیبات گیاهی از جمله عصاره فرآوری­ شده فلفل قرمز در مقایسه با کنه­ کش پروپارژیت به طور معنی ­داری موجب کاهش بیشتر جمعیت کنه انجیر شد.همچنین میانگین درصد تلفات تیمار عصاره فرآوری­ شده فلفل قرمز، روی مراحل مختلف رشدی آفت شامل تخم، لارو و مرحله پوره و بالغ، در زمان 3 روز بعد از محلول ­پاشی به ترتیب، 0/99، 1/98 و 2/90 درصد در سال اول و 0/98، 4/94 و 2/96 درصد در سال دوم بود و در زمان 28 روز پس از محلول­ پاشی به ترتیب، 9/97، 6/97 و 6/91 درصد در سال اول و 4/98، 7/97 و 3/97 درصد در سال دوم بدست آمد. بر اساس نتایج تحقیق حاضر، محلول­ پاشی درختان انجیر با حشره­ کش حاوی عصاره فرآوری­ شده فلفل قرمز (تنداکسیر®)، با غلظت 2000 پی ­پی ­ام، برای کنترل خسارت کنه انجیر می­ تواند توصیه شود.
    کلید واژگان
    کنه تارتن انجیر
    تنداکسیر
    پالیزین
    پروپارژیت

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2019-03-21
    1398-01-01
    ناشر
    دانشگاه شهید چمران اهواز
    Shahid Chamran University of Ahvaz
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته داﻧﺸﮕﺎه ﻋﻠﻢ و ﻓﺮﻫﻨﮓ شعبه ﻛﺎﺷﻤﺮ
    دانشیار ﻣﻮﺳﺴﻪ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت ﮔﻴﺎهﭘﺰﺷﻜﻲ کشور
    مربی، دانشگاه علم و فرهنگ شعبه کاشمر
    مربی، ﻣﺮﻛﺰ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت و آﻣﻮزش ﻛﺸﺎورزی و ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻃﺒﻴﻌﻲ ﺧﺮاﺳﺎن رﺿﻮی، شعبه ﻛﺎﺷﻤﺮ

    شاپا
    2588-5936
    2588-5421
    URI
    https://dx.doi.org/10.22055/ppr.2019.14419
    http://plantprotection.scu.ac.ir/article_14419.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/142310

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب