• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دو فصلنامه روایت شناسی
    • دوره 3, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دو فصلنامه روایت شناسی
    • دوره 3, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    هم‫ نهادی کنش ضدقهرمانان در گزیده‫ ای از قصه‫ های عامۀ ایرانی (با نگرشی ویژه به روایت‫ شناسی ساخت‌گرا‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬)

    (ندگان)پدیدآور
    رنگرز, صبورهفهیمی فر, اصغرخدایار, ابراهیم
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    870.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    پژوهش‫های گوناگونی که دربارة قصه‫های عامۀ ایرانی صورت گرفته، بیشتر متمرکز بر تحلیل ساختار روایت و بررسی کیفیت عمل «قهرمانان» قصه بوده است. در این پژوهش، با استناد به مجموعه‌قصه‫های گردآوری‌شده توسط فضل‌الله مهتدی (صبحی) که با عنوان افسانه‫های کهن انتشار یافته است، چهار قصه به‌عنوان مطالعۀ موردی برگزیده شد تا براساس نظریه‫های روایت‫شناسان معاصر بررسی شود. پژوهش حاضر مشخصاً بر «کنش ضدقهرمان» در این قصه‫ها تمرکز یافته و هدفش این است که آشکار کند به‌رغم نمونه‫وار بودن شخصیت‫ها در این قصه‫ها، زنجیره‏ای از کنش‫های خصومت‏آمیز چگونه و با چه کیفیاتی، توسط کنشگرانی فعال و اراده‏مند با روش‏های گوناگون خلق شده‏اند. پرسش‫‌های اصلی مقاله به این شرح‌اند: زنجیرة شرارت بر شالودة کدام رشته از کنش‏های مشترک ضدقهرمانان در قصه‏های عامه شکل می‏گیرد؟ بسامد کنش‏های هم‌نهاد چگونه میان کنش و شخصیت رابطة استلزام پدید می‏آورد؟ روش گردآوری اطلاعات کتابخانه‌‌ای و روش تحقیق هم توصیفی ـ تحلیلی است. دستاورد تحقیق حاضر این است که به‌صورت ابداعی براساس زنجیرة کنش‏های مشترک ضدقهرمانان، بسامد الگوهای کنش آنان را طبقه‫بندی و جدول‏بندی کرده و تشابهات کنش آنان را با روشی مقایسه‫ای بازنمایانده است. نیز به این نتیجه رسیده است که باوجود کنش‫های مشابه و مشترک و تولید انواع «شرارت‫های یکسان» توسط ضدقهرمان در قصه‫های عامه، برمبنای نظریۀ ساخت‌گرایان، محتوای کنش آنان، از رفتار نهادین شخصیت‫های ضدقهرمان در این قصه‫ها پیروی می‫کند.
    کلید واژگان
    واژه‌های کلیدی: شخصیت
    کنش ضدقهرمان
    روایت‫شناسی ساخت‌گرا
    قصه‫های عامه

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2019-11-22
    1398-09-01
    ناشر
    انجمن نقد ادبی ایران
    سازمان پدید آورنده
    دانشکده هنر- دانشگاه تربیت مدرس
    دانشیار گروه پژوهش هنر- دانشگاه تربیت مدرس
    عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس

    URI
    http://portal.iaalc.com/article_97371.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/140960

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب