نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorلیموچی, کاوهfa_IR
dc.contributor.authorنورزاده حداد, مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T22:48:43Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T22:48:43Z
dc.date.available1399-07-08T22:48:43Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T22:48:43Z
dc.date.issued2017-11-22en_US
dc.date.issued1396-09-01fa_IR
dc.date.submitted2013-08-11en_US
dc.date.submitted1392-05-20fa_IR
dc.identifier.citationلیموچی, کاوه, نورزاده حداد, مهدی. (1396). تأثیر تاریخ کاشت روی برخی ویژگی‌های فیزیولوژیکی، رشد و تحمل به گرما در سه رقم برنج در خوزستان. دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی, 9(2), 155-165. doi: 10.22084/ppt.2017.2242fa_IR
dc.identifier.issn2476-6321
dc.identifier.issn2476-5651
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22084/ppt.2017.2242
dc.identifier.urihttps://ppt.basu.ac.ir/article_2242.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/140719
dc.description.abstractبه‌منظور بررسی اثر تاریخ‌های مختلف کاشت بر روند رشد شاخص سطح برگ، سرعت رشد محصول و میزان فتوسنتز خالص و هم‌چنین بررسی عملکرد ارقام برنج آزمایشی به‌صورت کرت‌های یک بار خرد شده و در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در شمال خوزستان اجرا گردید. عامل اصلی تاریخ کاشت در سه سطح (5 خرداد، 20 خرداد و 5 تیر) و عامل فرعی شامل سه رقم عنبوری قرمز (بلند و کوتاه) و چمپا بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد بین تاریخ‌های مختلف کاشت و ارقام در تمامی صفات تفاوت معنی‌دار وجود داشت، ولی اثر متقابل دو عامل بر هیچ‌یک از صفات معنی‌دار نبود. بیش‌ترین مقدار شاخص سطح برگ، سرعت رشد محصول و میزان فتوسنتز خالص مربوط به تاریخ کاشت اول و بیش‌ترین عملکرد دانه مربوط به تاریخ کاشت سوم بود. شاخص سطح برگ و سرعت رشد محصول در تاریخ کاشت 5 خرداد که بیش‌ترین تنش حرارتی در مرحله زایشی را دارا بود در مدت زمان کمتری به حداکثر رشد خود رسیدند که البته پس از آن شاخص سطح برگ و سرعت رشد محصول به سرعت کاهش یافتند که می‌توان از آن به‌عنوان مکانیسمی جهت فرار از گرما نام برد و این در حالی بود که میزان فتوسنتز خالص بیش‌ترین تغییرات را در تاریخ کاشت 20 خرداد دارا بود. در بین ارقام نیز کم‌ترین تغییرات در شاخص‌های فوق را عنبوری پا کوتاه و بیش‌ترین عملکرد را رقم چمپا با متوسط 4/3795 کیلوگرم در هکتار دارا بودند.fa_IR
dc.format.extent603
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه بوعلی سیناfa_IR
dc.relation.ispartofدوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22084/ppt.2017.2242
dc.subjectشاخص سطح برگfa_IR
dc.subjectسرعت رشدfa_IR
dc.subjectفتوسنتز خالصfa_IR
dc.subjectعملکردfa_IR
dc.subjectزراعتfa_IR
dc.titleتأثیر تاریخ کاشت روی برخی ویژگی‌های فیزیولوژیکی، رشد و تحمل به گرما در سه رقم برنج در خوزستانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeعلمی - پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدکترای زراعت، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد دزفول، دانشگاه آزاد اسلامی، دزفول، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume9
dc.citation.issue2
dc.citation.spage155
dc.citation.epage165


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد