• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی
    • دوره 9, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی
    • دوره 9, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر پوشش خوراکی کیتوزان روی برخی ویژگی‌های کیفی و عمر انباری انبه

    (ندگان)پدیدآور
    زاهدی, سید مرتضیاحتشامی, سکینهاعظمی, محمد علی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    651.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی - پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به‌منظور بررسی کیفیت و عمر انباری میوه انبه، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با سه تکرار در آزمایشگاه مرکزی پارک علم و فناوری همدان، در سال 1394 انجام گردید. تیمارها شامل چهار سطح کیتوزان (صفر (شاهد)، 5/0، 1 و 2 درصد) و مدت زمان نگه‌داری در انباری (صفر (شاهد)، 8، 16 و 24 روز) بودند. نتایج پژوهش نشان داد که تیمار کیتوزان باعث بهبود برخی ویژگی‌های کیفی در میوه انبه گردید. کیتوزان کاهش در سفتی میوه را به تأخیر انداخت. حداکثر سفتی مربوط به تیمار کیتوزان دو درصد (3/5) و کم‌ترین آن مربوط به شاهد (2/3) بعد از 24 روز نگهداری بود. کیتوزان هم‌چنین باعث تأخیر در کاهش وزن، pH و محتوای اسید آسکوربیک گردید. میزان مواد جامد محلول طی دوره انبارمانی کاهش یافت و در انتهای انبارداری اختلاف معنی‌داری بین تیمارها مشاهده نشد. محتوای فنول طی نگهداری ابتدا افزایش و سپس کاهش یافت و در انتها حداکثر میزان آن مربوط به تیمارهای 1 و 2 درصد کیتوزان بدون اختلاف معنی‌دار با یکدیگر و کم‌ترین آن مربوط به تیمار شاهد بود.
    کلید واژگان
    اسید آسکوربیک
    سفتی
    فنول
    مواد جامد محلول
    کاهش وزن
    فیزیولوژی پس از برداشت درختان میوه

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2017-11-22
    1396-09-01
    ناشر
    دانشگاه بوعلی سینا
    سازمان پدید آورنده
    استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه، مراغه
    دانشجوی دکتری گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس
    استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه، مراغه

    شاپا
    2476-6321
    2476-5651
    URI
    https://dx.doi.org/10.22084/ppt.2017.2241
    https://ppt.basu.ac.ir/article_2241.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/140718

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب