تأثیر پوشش خوراکی کیتوزان روی برخی ویژگیهای کیفی و عمر انباری انبه
(ندگان)پدیدآور
زاهدی, سید مرتضیاحتشامی, سکینهاعظمی, محمد علینوع مدرک
Textعلمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بهمنظور بررسی کیفیت و عمر انباری میوه انبه، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با سه تکرار در آزمایشگاه مرکزی پارک علم و فناوری همدان، در سال 1394 انجام گردید. تیمارها شامل چهار سطح کیتوزان (صفر (شاهد)، 5/0، 1 و 2 درصد) و مدت زمان نگهداری در انباری (صفر (شاهد)، 8، 16 و 24 روز) بودند. نتایج پژوهش نشان داد که تیمار کیتوزان باعث بهبود برخی ویژگیهای کیفی در میوه انبه گردید. کیتوزان کاهش در سفتی میوه را به تأخیر انداخت. حداکثر سفتی مربوط به تیمار کیتوزان دو درصد (3/5) و کمترین آن مربوط به شاهد (2/3) بعد از 24 روز نگهداری بود. کیتوزان همچنین باعث تأخیر در کاهش وزن، pH و محتوای اسید آسکوربیک گردید. میزان مواد جامد محلول طی دوره انبارمانی کاهش یافت و در انتهای انبارداری اختلاف معنیداری بین تیمارها مشاهده نشد. محتوای فنول طی نگهداری ابتدا افزایش و سپس کاهش یافت و در انتها حداکثر میزان آن مربوط به تیمارهای 1 و 2 درصد کیتوزان بدون اختلاف معنیدار با یکدیگر و کمترین آن مربوط به تیمار شاهد بود.
کلید واژگان
اسید آسکوربیکسفتی
فنول
مواد جامد محلول
کاهش وزن
فیزیولوژی پس از برداشت درختان میوه
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2017-11-221396-09-01
ناشر
دانشگاه بوعلی سیناسازمان پدید آورنده
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه، مراغهدانشجوی دکتری گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه، مراغه
شاپا
2476-63212476-5651




