اثر تیمار پس از برداشت اسید سالیسیلیک بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و عمر ماندگاری گلهای شاخه بریده رز رقم هاتر کلاس
(ندگان)پدیدآور
اعلائی, میترامیرزایی مشهود, مهدیهمرتضوی, سید نجم الدیننوع مدرک
Textعلمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
رزها یکی از مهمترین گیاهان زینتی هستند که عمر کوتاه گلهای شاخه بریده و مسائل پس از برداشت آنها موجب کاهش کیفیت و بازار پسندی این گلها میشود. بهمنظور بهدست آوردن اثرات مفید مواد شیمیایی ایمن و طبیعی برای افزایش ماندگاری و کیفیت بهتر گل رز، در این مطالعه اثر اسید سالیسیلیک در چهار غلظت (صفر (شاهد)، 50، 100 و 200 میکرومولار) بر شاخصهای پس از برداشت گلهای بریده رز رقم هاتر کلاس بررسی شد. نتایج نشان داد که اسید سالیسیلیک اثر معنیداری (در سطح یک درصد) بر ماندگاری، میزان کلروفیل کل، میزان نسبی جذب محلول، کاهش وزن تر، وزن خشک، نشت یونی، خمیدگی گردن، مراحل نموی گل و قطر گل، فعالیت آنزیمهای کاتالاز و پراکسیداز نسبت به شاهد داشت. کاربرد پس از برداشت اسید سالیسیلیک عمر گلجای گلهای شاخه بریده رز را از طریق افزایش ظرفیت آنتیاکسیدانی در ارتباط با افزایش فعالیت آنزیمهای کاتالاز و پراکسیداز و همچنین افزایش وزن تر و میزان جذب نسبی محلول و کاهش نشت یونی نسبت به شاهد طولانیتر کرد.
کلید واژگان
کیفیتپیری
آنزیم های آنتیاکسیدانی
کاتالاز
پراکسیداز
فیزیولوژی پس از برداشت
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2017-05-221396-03-01
ناشر
دانشگاه بوعلی سیناسازمان پدید آورنده
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجاندانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
شاپا
2476-63212476-5651




