• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی
    • دوره 8, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی
    • دوره 8, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر سطوح مختلف پتاسیم در محلول غذایی بر کیفیت میوه فلفل دلمه ای

    (ندگان)پدیدآور
    سوری, محمدکاظممردانلو, صدیقه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    646.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    فلفل دلمه ­ای به سبب ارزش تغذیه­ ای بالایی که دارد امروزه از مهمترین سبزیجات مصرفی در سراسر دنیاست و همواره جایگاه ویژه ­ای در رژیم­ های غذایی جوامع مختلف دارد. تأمین بهینه عناصر غذایی ازجمله پتاسیم، در کشت­های بدون خاک نقش مهمی در بهبود کیفیت محصولات کشاورزی دارد. این پژوهش با هدف بررسی تأثیر سطوح پتاسیم (150، 235، 300، 400 و 500 میلی­ گرم در لیتر محلول غذایی) بر کیفیت میوه فلفل دلمه ­ای تحت سیستم کشت هیدروپونیک انجام گردید. براساس نتایج به‌دست آمده از این آزمایش، اثر غلظت­ های مختلف پتاسیم محلول غذایی بر طول میوه، سفتی بافت میوه و فاکتورهای بیوشیمیایی معنی ­دار، ولی بر قطر میوه غیرمعنی ­دار بود. از نظر طول میوه و سفتی بافت میوه، بیشترین مقادیر به‌ترتیب در میوه گیاهان تحت تیمار 400 و 500 میلی‌گرم در لیتر پتاسیم مشاهده شد. بیشترین مقدار مواد جامد محلول و پی اچ آب میوه نیز در غلظت400 میلی­ گرم در لیتر این عنصر به ­دست آمد، ولی بیشترین اسیدیته قابل تیتراسیون و همچنین ویتامین ث میوه در گیاهان تحت تیمار غلظت 500 میلی­ گرم در لیتر مشاهده شد. بنابراین می­ توان نتیجه گرفت که برای دستیابی به کیفیت بهتر میوه فلفل دلمه ­ای در سیستم کشت هیدروپونیک بایستی مقادیر بیشتری پتاسیم (400 میلی­ گرم در لیتر) نسبت به غلظت‌های معمول (حدود 235 میلی­ گرم در لیتر) مصرف شود.
    کلید واژگان
    هیدروپونیک
    سفتی بافت
    اسیدیته قابل تیتراسیون
    ویتامین ث
    فیزیولوژی پس از برداشت

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2016-11-21
    1395-09-01
    ناشر
    دانشگاه بوعلی سینا
    سازمان پدید آورنده
    استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
    دانش آموخته کارشناسی‌ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

    شاپا
    2476-6321
    2476-5651
    URI
    https://dx.doi.org/10.22084/ppt.2016.1853
    https://ppt.basu.ac.ir/article_1853.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/140677

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب