تأثیر سطوح مختلف پتاسیم در محلول غذایی بر کیفیت میوه فلفل دلمه ای
(ندگان)پدیدآور
سوری, محمدکاظممردانلو, صدیقهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
فلفل دلمه ای به سبب ارزش تغذیه ای بالایی که دارد امروزه از مهمترین سبزیجات مصرفی در سراسر دنیاست و همواره جایگاه ویژه ای در رژیم های غذایی جوامع مختلف دارد. تأمین بهینه عناصر غذایی ازجمله پتاسیم، در کشتهای بدون خاک نقش مهمی در بهبود کیفیت محصولات کشاورزی دارد. این پژوهش با هدف بررسی تأثیر سطوح پتاسیم (150، 235، 300، 400 و 500 میلی گرم در لیتر محلول غذایی) بر کیفیت میوه فلفل دلمه ای تحت سیستم کشت هیدروپونیک انجام گردید. براساس نتایج بهدست آمده از این آزمایش، اثر غلظت های مختلف پتاسیم محلول غذایی بر طول میوه، سفتی بافت میوه و فاکتورهای بیوشیمیایی معنی دار، ولی بر قطر میوه غیرمعنی دار بود. از نظر طول میوه و سفتی بافت میوه، بیشترین مقادیر بهترتیب در میوه گیاهان تحت تیمار 400 و 500 میلیگرم در لیتر پتاسیم مشاهده شد. بیشترین مقدار مواد جامد محلول و پی اچ آب میوه نیز در غلظت400 میلی گرم در لیتر این عنصر به دست آمد، ولی بیشترین اسیدیته قابل تیتراسیون و همچنین ویتامین ث میوه در گیاهان تحت تیمار غلظت 500 میلی گرم در لیتر مشاهده شد. بنابراین می توان نتیجه گرفت که برای دستیابی به کیفیت بهتر میوه فلفل دلمه ای در سیستم کشت هیدروپونیک بایستی مقادیر بیشتری پتاسیم (400 میلی گرم در لیتر) نسبت به غلظتهای معمول (حدود 235 میلی گرم در لیتر) مصرف شود.
کلید واژگان
هیدروپونیکسفتی بافت
اسیدیته قابل تیتراسیون
ویتامین ث
فیزیولوژی پس از برداشت
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2016-11-211395-09-01
ناشر
دانشگاه بوعلی سیناسازمان پدید آورنده
استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایراندانش آموخته کارشناسیارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
شاپا
2476-63212476-5651




