اثرات کاربرد قبل از برداشت اسید سالیسیلیک بر ویژگی های کیفی و فعالیت ضداکسایشی در دو رقم زردآلو
(ندگان)پدیدآور
سرتیپ, قاسمحاجی لو, جعفرنوع مدرک
Textعلمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور ارزیابی اثرات کاربرد قبل از برداشت اسید سالیسیلیک بر خصوصیات کیفی و فعالیت ضداکسایشی میوه دو رقم زردآلو، یک آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با دورقم زردآلو در سه تکرار انجام شد. درختان زردآلو ارقام شکرپاره و شاملو شش روز قبل از برداشت با غلظت های صفر، 1/5، 3 و 4/5 میلی مولار اسید سالیسیلیک محلول پاشی شدند. میوه ها در هر دو رقم در مرحله رسیدگی فیزیولوژیکی مربوط به آن رقم برداشت و صفاتی نظیر سفتی بافت میوه، اسیدیته، درصد مواد جامد محلول، pH، مقدار اسید آسکوربیک، محتوای فنل کل، فلاونوئید کل و ظرفیت ضداکسایشی کل میوه ها مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت اسید سالیسیلیک در هر دو رقم از مقدار مواد جامد محلول و pH کاسته شد ولی مقدار سفتی بافت میوه، اسیدیته قابل تیتراسیون، فنل و فلاونوئید کل افزایش قابل توجهی نشان دادند. اثر تیمارهای اسید سالیسیلیک بر مقدار اسید آسکوربیک و فعالیت ضداکسایشی کل معنی دار نبود. در رقم شکرپاره بیشترین مقدار سفتی بافت میوه، اسیدیته قابل تیتراسیون و فنل کل در میوه های تیمار شده با اسید سالیسیلیک 4/5 میلی مولار و کمترین مقدار آنها در میوه های شاهد ثبت گردید. در این رقم بیشترین مقدار فلاونوئید کل مربوط به تیمار 3 میلی مولار بود. در رقم شاملو نیز بیشترین مقدار سفتی بافت میوه، اسیدیته قابل تیتراسیون و فلاونوئید کل مربوط به تیمار 3 میلی مولار اسید سالیسیلیک بود.
کلید واژگان
سفتی بافتفلاونوئید کل
فنل کل
اسید آسکوربیک
اصلاح و فیزیولوژی درختان میوه ( انگور، زردآلو، پسته)
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2016-11-211395-09-01
ناشر
دانشگاه بوعلی سیناسازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسیارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایراناستاد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
شاپا
2476-63212476-5651




