• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی
    • دوره 8, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی
    • دوره 8, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثرات کاربرد قبل از برداشت اسید سالیسیلیک بر ویژگی های کیفی و فعالیت ضداکسایشی در دو رقم زردآلو

    (ندگان)پدیدآور
    سرتیپ, قاسمحاجی لو, جعفر
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    581.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی - پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به­ منظور ارزیابی اثرات کاربرد قبل از برداشت اسید سالیسیلیک بر خصوصیات کیفی و فعالیت ضداکسایشی میوه دو رقم زردآلو، یک آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوک­ های کامل تصادفی با دورقم زردآلو در سه تکرار انجام شد. درختان زردآلو ارقام شکرپاره و شاملو شش روز قبل از برداشت با غلظت­ های صفر، 1/5، 3 و 4/5 میلی­ مولار اسید سالیسیلیک محلول­ پاشی شدند. میوه­ ها در هر دو رقم در مرحله رسیدگی فیزیولوژیکی مربوط به آن رقم برداشت و صفاتی نظیر سفتی بافت میوه، اسیدیته، درصد مواد جامد محلول، pH، مقدار اسید آسکوربیک، محتوای فنل کل، فلاونوئید کل و ظرفیت ضداکسایشی کل میوه­ ها مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت اسید سالیسیلیک در هر دو رقم از مقدار مواد جامد محلول و pH کاسته شد ولی مقدار سفتی بافت میوه، اسیدیته قابل تیتراسیون، فنل و فلاونوئید کل افزایش قابل توجهی نشان دادند. اثر تیمارهای اسید سالیسیلیک بر مقدار اسید آسکوربیک و فعالیت ضداکسایشی کل معنی ­دار نبود. در رقم شکرپاره بیشترین مقدار سفتی بافت میوه، اسیدیته قابل تیتراسیون و فنل کل در میوه ­های تیمار شده با اسید سالیسیلیک 4/5 میلی­ مولار و کمترین مقدار آنها در میوه ­های شاهد ثبت گردید. در این رقم بیشترین مقدار فلاونوئید کل مربوط به تیمار 3 میلی­ مولار بود. در رقم شاملو نیز بیشترین مقدار سفتی بافت میوه، اسیدیته قابل تیتراسیون و فلاونوئید کل مربوط به تیمار 3 میلی­ مولار اسید سالیسیلیک بود.
    کلید واژگان
    سفتی بافت
    فلاونوئید کل
    فنل کل
    اسید آسکوربیک
    اصلاح و فیزیولوژی درختان میوه ( انگور، زردآلو، پسته)

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2016-11-21
    1395-09-01
    ناشر
    دانشگاه بوعلی سینا
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته کارشناسی‌ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
    استاد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

    شاپا
    2476-6321
    2476-5651
    URI
    https://dx.doi.org/10.22084/ppt.2016.1852
    https://ppt.basu.ac.ir/article_1852.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/140676

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب