اثر کود سبز بر ماده آلی خاک و برخی شاخصهای رشد ذرت علوفهای در منطقه رفسنجان
(ندگان)پدیدآور
پورحسن خانی دولت آباد, محمدمداح حسینی, شهابدشتی, حسینرحیمی, اصغرنوع مدرک
Textعلمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بهمنظور بررسی تأثیر کود سبز بر محتوای ماده آلی خاک و برخی شاخصهای رشد ذرت علوفهای، آزمایشی بهصورت فاکتوریل دو عاملی در چارچوب طرح بلوکهای کامل تصادفی با ترکیبی از چهار سطح کود سبز ]منداب (Eruca sativa L.)، خلر(Lathyrus sativus L.)، کشت مخلوط منداب + خلر و شرایط آیش (شاهد)[ و دو سطح نیتروژن 60 و 180 کیلوگرم در هکتار در چهار تکرار در مزرعه هنرستان کشاورزی عباسآباد رفسنجان انجام شد. کشت خلر و در میانههای پاییز انجام شد و در اواخر زمستان همزمان با 75 درصد گلدهی با شخم زیر خاک رفتند. سه هفته بعد، کشت ذرت (Zea mays L.) انجام شد. نتایج نشان داد که منداب و ترکیب منداب و خلر در هنگام گلدهی نسبت به خلر زیست توده بیشتری تولید کردند، اما خلر و منداب هر یک بهصورت جداگانه سبب افزایش معنیدار محتوای ماده آلی خاک نسبت به شرایط آیش شدند. از سوی دیگر کاربرد کود سبز منداب تا 50 روز پس از کشت ذرت سبب افزایش معنیدار شاخص سطح برگ و سرعت رشد محصول آن فقط در سطح 180 کیلوگرم نیتروژن در هکتار شد، اما دو هفته بعد فقط تأثیر نیتروژن معنیدار بود. در نهایت، عملکرد بیولوژیک ذرت فقط در سطح 60 کیلوگرم نیتروژن در هکتار تحت تأثیر خلر و منداب بهصورت معنیداری بیش از شاهد بود. به نظر میرسد در شرایط این آزمایش تأثیر مثبت کاربرد کود سبز بر رشد ذرت به مرحله رویشی آن محدود میشود.
کلید واژگان
سرعت رشد محصولشاخص سطح برگ
کود زیستی
اکولوژی گیاهان زارعی
تغذیه گیاه
زراعت
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2015-11-221394-09-01
ناشر
دانشگاه بوعلی سیناسازمان پدید آورنده
دانشآموخته کارشناسیارشد زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولیعصر رفسنجان، رفسنجان، ایراندانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولیعصر رفسنجان، رفسنجان، ایران
دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولیعصر رفسنجان، رفسنجان، ایران
دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولیعصر رفسنجان، رفسنجان، ایران
شاپا
2476-63212476-5651




