اثر ترکیب کودهای زیستی و کود شیمیایی بر کمیت و کیفیت گیاه دارویی شنبلیله (Trigonella foenum-graecum)
(ندگان)پدیدآور
نظری, منیرفلاح, سینانوع مدرک
Textعلمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
کاربرد کودهای بیولوژیک بهویژه باکتریها و قارچ میکوریزا از مهمترین راهبردهای تغذیهای در مدیریت پایدار بوم نظامهای کشاورزی میباشد. از اینرو، بهمنظور بررسی تأثیر ترکیب کودهای بیولوژیک و شیمیایی بر کمیت و کیفیت گیاه دارویی شنبلیله (Trigonella foenum- graecum)،آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه شهرکرد در سال 1390 در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارها شامل شاهد (عدممصرف کود)؛ کود اوره؛ کود اوره + کود سولفات روی؛ کود اوره + ازتوباکتر؛ کود اوره + میکوریزا؛ کود اوره + کود سولفات روی + ازتوباکتر؛ کود اوره + کود سولفات روی + میکوریزا؛ کود اوره + کود سولفات روی+ میکوریزا+ ازتوباکتر بودند. در این آزمایش صفاتی نظیر عملکرد، اجزای عملکرد، میزان اسانس و عملکرد اسانس مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین وزن هزار دانه با تیمار تیمار کود اوره + کود سولفات روی+ میکوریزا حاصل شد (05/0 P≤). تیمار سولفات روی + کود اوره + میکوریزا با 2245 کیلوگرم در هکتار دارای بیشترین عملکرد دانه بود و اختلاف آن با سایر تیمارها معنیدار بود (05/0 P≤) همچنین تیمار کود اوره+ ازتوباکتر بیشترین میزان اسانس (4/1 درصد) را داشت. بهطورکلی نتیجهگیری میشود که کاربرد ازتوباکتر و یا کود سولفات روی+ میکوریزا توأم با اوره میتواند در افزایش کیفیت محصول و عملکرد دانه شنبلیله مؤثر باشد.
کلید واژگان
ازتوباکترسولفات روی
شنبلیله
میکوریزا
اکولوژی گیاهان زارعی
تغذیه گیاهی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2014-11-221393-09-01
ناشر
دانشگاه بوعلی سیناسازمان پدید آورنده
دانشآموخته کارشناسی ارشد اگرواکولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرددانشیار اکولوژی گیاهان زراعی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
شاپا
2476-63212476-5651




