اثر اسید 5- آمینولوولونیک و تنش خشکی بر فعالیت آنتیاکسیدانی و برخى پارامترهای فیزیولوژیکی فلفل دلمهای
(ندگان)پدیدآور
خزائی, زهراسیاری, محمدنوع مدرک
Textعلمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مطالعه حاضر جهت ارزیابی اثر اسید 5-آمینولوولونیک و تنش خشکی بر برخی پارامترهای فیزیولوژیکی و فعالیت آنتیاکسیدانی گیاه فلفل دلمهای انجام شد. سه سطح تنش خشکی شامل شرایط بدون تنش (ظرفیت مزرعه)، تنش ملایم (60 درصد ظرفیت مزرعه) و تنش شدید (30 درصد ظرفیت مزرعه) و چهار سطح اسید 5-آمینولوولونیک شامل 0، 25/0، 5/0 و 1 میلیمولار مورد بررسی قرار گرفت. در شرایط تنش خشکی پارامترهای رشدی کاهش یافته اما کلروفیل a، b و کل، کاروتنوئید، میزان آنتوسیانین و فعالیت آنزیم پراکسیداز افزایش یافت. کاربرد اسید 5-آمینولوولونیک باعث افزایش معنیدار فعالیت آنزیم پراکسیداز، کلروفیل a، b و کلروفیل کل، کاروتنوئید، آنتوسیانین و نیز قطر، طول و وزن میوه شد. برهمکنش تنش خشکی و اسید 5-آمینولوولونیک در همه صفات اندازهگیری شده به جز طول میوه معنیدار شد. نتایج نشان داد که کاربرد اسید 5-آمینولوولونیک میتواند راهبرد مؤثری در کاهش اثر تنش خشکی و حفظ ظرفیت آنتیاکسیدانی فلفل باشد.
کلید واژگان
آنتوسیانینکاروتنوئید
میزان کلروفیل
آنزیم پراکسیداز
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2014-05-221393-03-01
ناشر
دانشگاه بوعلی سیناسازمان پدید آورنده
کارشناسی ارشد علوم گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلیسینا، همداناستادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلیسینا، همدان
شاپا
2476-63212476-5651




