اثر کاربرد پس از برداشت اسیدسالیسیلیک و پوتریسین بر برخی ویژگیهای کمی و کیفی میوه توتفرنگی (Fragaria×ananassa) رقم سلوا
(ندگان)پدیدآور
اصغری, محمدرضااصغری, فرهادفرخی تولیر, جوادنوع مدرک
Textعلمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
اثر اسیدسالیسیلیک و پوتریسین هر یک در غلظتهای 0، 1 و 2 میلیمولار بر عمر پس از برداشت و کیفیت میوههای توتفرنگی رقم (سلوا) پس از 14 روز نگهداری در سردخانه با دمای 5/0±۲ درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی ۸۵ تا ۹۵ درصد مورد مطالعه قرار گرفت. پوسیدگی میوهها، کیفیت ظاهری و بازارپسندی، pH، میزان اسیدهای آلی کل، میزان مواد جامد محلول کل، میزان اسیدآسکوربیک، فعالیت آنتیکسیدانی کل و فنول کل عصاره میوه پس از 14 روز مورد ارزیابی قرار گرفت. کاربرد اسیدسالیسیلیک و پوتریسین هم بهصورت ساده و هم در ترکیب با یکدیگر بهصورت اسیدسالیسیلیک در غلظتهای 1 و 2 میلیمول در لیتر، پوتریسین در غلظت 1 میلیمول در لیتر و نیز 1 میلیمول در لیتر اسیدسالیسیلیک در ترکیب با 2 میلیمول در لیتر پوتریسین بهطور معنیداری باعث کاهش میزان پوسیدگی و حفظ کیفیت میوهها در پایان مدت نگهداری گردید. استفاده از اسیدسالیسیلیک و پوتریسین اثر معنیداری بر صفات مورد اندازهگیری داشت و باعث حفظ pH و میزان مواد جامد محلول گردید. همچنین باعث حفظ اسیدیته کل، ویتامین ث و فعالیت آنتیاکسیدانی کل گردید.
کلید واژگان
عمر پس از برداشتفعالیت آنتیاکسیدانی
پلیآمینها
کیفیت ظاهری
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2014-05-221393-03-01
ناشر
دانشگاه بوعلی سیناسازمان پدید آورنده
دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، ارومیهدانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی خوی، ارومیه
کارشناسی ارشد علوم باغبانی، جهاد دانشگاهی اردبیل، اردبیل
شاپا
2476-63212476-5651




