• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی
    • دوره 4, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی
    • دوره 4, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی و میزان نارینجین در میوه‌ی 14 رقم مرکبات در واکنش به تنش یخ‌زدگی

    (ندگان)پدیدآور
    فتاحی مقدم, جوادکیااشکوریان, معصومهتاجور, یحیی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    726.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این پژوهش از میوه‌‌ی 14 نوع مرکبات آسیب دیده در اثر وقوع یخبندان و هم‌چنین 6 رقم شاهد (بدون یخ‌زدگی) موجود در کلکسیون ژرم‌پلاسم موسسه تحقیقات مرکبات کشور استفاده شد. پس از ارزیابی اولیه، بخش‌های مختلف میوه از جمله پوست (فلاودو و آلبدو)، گوشت (بخش­های خوراکی میوه) به­طور مجزا و پس از عمل استخراج، نمونه‌ها به فریزر 80- منتقل شدند. خصوصیات مورد ارزیابی شامل تعداد بذر، ضخامت پوست، TSS، TA، TSS/TA، فنل‌کل پوست و گوشت، فعالیت آنتی‌رادیکالی پوست و گوشت، میزان نارینجین پوست و گوشت بود. نتایج نشان داد که بین ضخامت پوست و میزان نارینجین رابطه مثبت و معنی‌داری وجود داشت. میزان فنل پوست و گوشت میوه‌های سالم بالاتر از انواع سرما دیده بود. بین میزان فنل گوشت و پوست و فعالیت آنتی‌رادیکالی رابطه‌ای مثبت و معنی‌دار وجود داشت. میزان نارینجین در هر دو بافت میوه‌های سرمادیده بیشتر از شاهد‌ها بود. چنانچه رقم انشو معیاری برای مقاومت به سرما باشد مشاهده ‌شد که میزان نارینجین در آن کمتر از سایر انواع مرکبات مواجه­شده با سرما بود. هم‌چنین مشخص شد که نارینجین یکی از عوامل اصلی تلخی میوه در شرایط سرمای زیر صفر است که قابلیت استخراج در صنایع تبدیلی از میوه‌های یخ‌زده را دارد.
    کلید واژگان
    ظرفیت آنتی‌رادیکالی
    فنل
    نارینجین
    یخ‌‌زدگی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2012-11-21
    1391-09-01
    ناشر
    دانشگاه بوعلی سینا
    سازمان پدید آورنده
    استادیار بخش فنی و مهندسی، موسسه تحقیقات مرکبات کشور، رامسر
    محقق بخش فنی و مهندسی، موسسه تحقیقات مرکبات کشور، رامسر
    استادیار بخش اصلاح بذر و نهال، موسسه تحقیقات مرکبات کشور، رامسر

    شاپا
    2476-6321
    2476-5651
    URI
    https://ppt.basu.ac.ir/article_527.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/140569

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب