بررسی فعالیت آنتیاکسیدانی و میزان نارینجین در میوهی 14 رقم مرکبات در واکنش به تنش یخزدگی
(ندگان)پدیدآور
فتاحی مقدم, جوادکیااشکوریان, معصومهتاجور, یحیینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این پژوهش از میوهی 14 نوع مرکبات آسیب دیده در اثر وقوع یخبندان و همچنین 6 رقم شاهد (بدون یخزدگی) موجود در کلکسیون ژرمپلاسم موسسه تحقیقات مرکبات کشور استفاده شد. پس از ارزیابی اولیه، بخشهای مختلف میوه از جمله پوست (فلاودو و آلبدو)، گوشت (بخشهای خوراکی میوه) بهطور مجزا و پس از عمل استخراج، نمونهها به فریزر 80- منتقل شدند. خصوصیات مورد ارزیابی شامل تعداد بذر، ضخامت پوست، TSS، TA، TSS/TA، فنلکل پوست و گوشت، فعالیت آنتیرادیکالی پوست و گوشت، میزان نارینجین پوست و گوشت بود. نتایج نشان داد که بین ضخامت پوست و میزان نارینجین رابطه مثبت و معنیداری وجود داشت. میزان فنل پوست و گوشت میوههای سالم بالاتر از انواع سرما دیده بود. بین میزان فنل گوشت و پوست و فعالیت آنتیرادیکالی رابطهای مثبت و معنیدار وجود داشت. میزان نارینجین در هر دو بافت میوههای سرمادیده بیشتر از شاهدها بود. چنانچه رقم انشو معیاری برای مقاومت به سرما باشد مشاهده شد که میزان نارینجین در آن کمتر از سایر انواع مرکبات مواجهشده با سرما بود. همچنین مشخص شد که نارینجین یکی از عوامل اصلی تلخی میوه در شرایط سرمای زیر صفر است که قابلیت استخراج در صنایع تبدیلی از میوههای یخزده را دارد.
کلید واژگان
ظرفیت آنتیرادیکالیفنل
نارینجین
یخزدگی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2012-11-211391-09-01
ناشر
دانشگاه بوعلی سیناسازمان پدید آورنده
استادیار بخش فنی و مهندسی، موسسه تحقیقات مرکبات کشور، رامسرمحقق بخش فنی و مهندسی، موسسه تحقیقات مرکبات کشور، رامسر
استادیار بخش اصلاح بذر و نهال، موسسه تحقیقات مرکبات کشور، رامسر
شاپا
2476-63212476-5651




