• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی
    • دوره 3, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی
    • دوره 3, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثرات ضدقارچی عصاره و اسانس گیاهان اکلیل کوهی و میخک بر رشد قارچ Botrytis cinerea

    (ندگان)پدیدآور
    وصال طلب, زهراغلامی, منصور
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    808.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    استفاده از ترکیبات طبیعی گیاهان با ویژگی ضد­قارچی، ضد­باکتریایی و آنتی­اکسیدانی در کنترل ضایعات پس از برداشت محصولات باغی به­ویژه کنترل پوسیدگی آن­­ها رو به پیشرفت است. در این مطالعه، عصاره اکلیل­کوهی و میخک با استفاده از حلال اتانول و اسانس گیاهان مذکور با استفاده از دستگاه کلونجر استخراج شد. تاثیر عصاره­ها روی رشد قارچ بیماری­زای Botrytis cinerea به روش غذای مسموم و اسانس­ها در حالت تماسی (غذای مسموم) و نیز تدخینی در غلظت­های مختلف از صفر تا 600 پی­پی­ام بررسی شد. عصاره اتانولی هر دو گیاه به ­کلی فاقد اثر قارچ ­ایستایی بود. اسانس میخک در روش غذای مسموم در غلظت 300 پی­پی­ام و در روش تدخینی در غلظت 450 و 600 پی­پی­ام فعالیت قارچ­کشی از خود نشان داد. اسانس اکلیل­کوهی در روش تدخینی در غلظت­های 300، 450 و 600 پی­پی­ام فعالیت قارچ­ایستایی داشت. در غلظت­های مشابه، اسانس نسبت به عصاره، روش تدخینی نسبت به تماسی و فرآورده­های گیاه میخک نسبت به اکلیل­کوهی فعالیت ضد قارچی بالاتری نشان داد.
    کلید واژگان
    Rosmarinus officinalis
    Eugenia caryophyllata
    روش غذای مسموم
    روش تدخینی
    ضدقارچی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2011-11-22
    1390-09-01
    ناشر
    دانشگاه بوعلی سینا
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
    دانشیارگروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

    شاپا
    2476-6321
    2476-5651
    URI
    https://ppt.basu.ac.ir/article_261.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/140561

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب