اثرات ضدقارچی عصاره و اسانس گیاهان اکلیل کوهی و میخک بر رشد قارچ Botrytis cinerea
(ندگان)پدیدآور
وصال طلب, زهراغلامی, منصورنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
استفاده از ترکیبات طبیعی گیاهان با ویژگی ضدقارچی، ضدباکتریایی و آنتیاکسیدانی در کنترل ضایعات پس از برداشت محصولات باغی بهویژه کنترل پوسیدگی آنها رو به پیشرفت است. در این مطالعه، عصاره اکلیلکوهی و میخک با استفاده از حلال اتانول و اسانس گیاهان مذکور با استفاده از دستگاه کلونجر استخراج شد. تاثیر عصارهها روی رشد قارچ بیماریزای Botrytis cinerea به روش غذای مسموم و اسانسها در حالت تماسی (غذای مسموم) و نیز تدخینی در غلظتهای مختلف از صفر تا 600 پیپیام بررسی شد. عصاره اتانولی هر دو گیاه به کلی فاقد اثر قارچ ایستایی بود. اسانس میخک در روش غذای مسموم در غلظت 300 پیپیام و در روش تدخینی در غلظت 450 و 600 پیپیام فعالیت قارچکشی از خود نشان داد. اسانس اکلیلکوهی در روش تدخینی در غلظتهای 300، 450 و 600 پیپیام فعالیت قارچایستایی داشت. در غلظتهای مشابه، اسانس نسبت به عصاره، روش تدخینی نسبت به تماسی و فرآوردههای گیاه میخک نسبت به اکلیلکوهی فعالیت ضد قارچی بالاتری نشان داد.
کلید واژگان
Rosmarinus officinalisEugenia caryophyllata
روش غذای مسموم
روش تدخینی
ضدقارچی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2011-11-221390-09-01
ناشر
دانشگاه بوعلی سیناسازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همداندانشیارگروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
شاپا
2476-63212476-5651




