• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی
    • دوره 2, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی
    • دوره 2, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    نقش ضد قارچی اسانس گیاه مرزه بر Alternaria citri

    (ندگان)پدیدآور
    یزدان¬پناه گوهرریزی, لالهامینایی, محمد مهدیپناهی, بهمنامامی فر, محسنمهدیان, منصوره
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    291.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    گیاه مرزه از گیاهان تیره نعناع به شمار می­رود و در بسیاری از نقاط ایران به گل می­نشیند. اسانس گیاه مرزه از تقطیر با بخار آب از برگ­ها و سرشاخه­های برگ­دار حاصل می­شود که در صنایع غذایی و دارویی کاربرد دارد. هدف این تحقیق، ارزیابی اثرات ضد قارچی اسانس گیاه مرزه بر روی قارچ پاتوژن Alternaria citri می­باشد. برای بررسی خواص ضد قارچی اسانس گیاه مرزه ابتدا اقدام به تهیه اسانس مرزه شد. سپس قارچ آلترناریا جدا و در محیط کشت مخصوص رشد قارچ (Potato Dextero Agar) کشت گردید. پس از خالص­سازی قارچ‌ها، محیط کشت پتیتو دکسترو آگار با غلظت‌های مختلف اسانس مرزه (صفر ،100،200،300،400،500 و 600 پی­پی­ام) تهیه و سپس قارچ A. citri به­صورت قطعات کوچکی بر روی محیط قرار گرفته و در دمای 25 درجه سانتی­گراد در دستگاه انکوباتور انکوبه گردید. پس از گذشت 24، 48 و 72 ساعت تا مدت زمان 8 روز رشد پرگنه­های قارچ بر روی محیط حاوی اسانس بررسی شد. نتایج حاکی از آن است که اسانس مرزه در غلظت 400 پی­پی­ام به بالا در محیط کشت به­طور کامل بر روی رشد قارچ اثر داشته و مانع رشد آن می­گردد. شایان ذکر است غلظت‌های پایین­تر باعث کند شدن رشد قارچ گردید ولی رشد آن را متوقف نکرد.
    کلید واژگان
    خاصیت ضد قارچی
    اسانس مرزه
    قارچ آلترناریا سیتری

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2010-11-22
    1389-09-01
    ناشر
    دانشگاه بوعلی سینا
    سازمان پدید آورنده
    مربی پژوهشی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان
    مربی پژوهشی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان
    استادیار، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان
    کارشناس تولیدات گیاهی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان
    کارشناس گیاهان دارویی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان

    شاپا
    2476-6321
    2476-5651
    URI
    https://ppt.basu.ac.ir/article_242.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/140553

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب