نقش ضد قارچی اسانس گیاه مرزه بر Alternaria citri
(ندگان)پدیدآور
یزدان¬پناه گوهرریزی, لالهامینایی, محمد مهدیپناهی, بهمنامامی فر, محسنمهدیان, منصورهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
گیاه مرزه از گیاهان تیره نعناع به شمار میرود و در بسیاری از نقاط ایران به گل مینشیند. اسانس گیاه مرزه از تقطیر با بخار آب از برگها و سرشاخههای برگدار حاصل میشود که در صنایع غذایی و دارویی کاربرد دارد. هدف این تحقیق، ارزیابی اثرات ضد قارچی اسانس گیاه مرزه بر روی قارچ پاتوژن Alternaria citri میباشد. برای بررسی خواص ضد قارچی اسانس گیاه مرزه ابتدا اقدام به تهیه اسانس مرزه شد. سپس قارچ آلترناریا جدا و در محیط کشت مخصوص رشد قارچ (Potato Dextero Agar) کشت گردید. پس از خالصسازی قارچها، محیط کشت پتیتو دکسترو آگار با غلظتهای مختلف اسانس مرزه (صفر ،100،200،300،400،500 و 600 پیپیام) تهیه و سپس قارچ A. citri بهصورت قطعات کوچکی بر روی محیط قرار گرفته و در دمای 25 درجه سانتیگراد در دستگاه انکوباتور انکوبه گردید. پس از گذشت 24، 48 و 72 ساعت تا مدت زمان 8 روز رشد پرگنههای قارچ بر روی محیط حاوی اسانس بررسی شد. نتایج حاکی از آن است که اسانس مرزه در غلظت 400 پیپیام به بالا در محیط کشت بهطور کامل بر روی رشد قارچ اثر داشته و مانع رشد آن میگردد. شایان ذکر است غلظتهای پایینتر باعث کند شدن رشد قارچ گردید ولی رشد آن را متوقف نکرد.
کلید واژگان
خاصیت ضد قارچیاسانس مرزه
قارچ آلترناریا سیتری
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2010-11-221389-09-01
ناشر
دانشگاه بوعلی سیناسازمان پدید آورنده
مربی پژوهشی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانمربی پژوهشی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان
استادیار، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان
کارشناس تولیدات گیاهی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان
کارشناس گیاهان دارویی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان
شاپا
2476-63212476-5651




