اثر دود بر برخی از شاخص¬های رشدی گیاه توت¬روباهی (Sanguisorba minor L.)
(ندگان)پدیدآور
مهرشاد, بهزادحیدری, غلامرضاسهرابی, یوسفعبداللهی, محمدرضاموسوی, سید سعیدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بهمنظور بررسی اثرات عصاره دودی گیاهان و دود آئروسل، بر ارتفاع بوته، طول ریشه، تعداد شاخههای جانبی، تعداد برگ در بوته، میزان کلروفیل و ماده خشک کل در گیاه دارویی توت روباهی، دو آزمایش جداگانه در سال 1388، در همدان اجرا گردید. آزمایش عصاره دودی با شش غلظت (صفر، 002/0، 01/0، 1/0، 2/0 و 1[V/V]) و سه تکرار، در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی و آزمایش دود آئروسل با دو تیمار دود آئروسل (20 دقیقه) و شاهد در چهار تکرار، در قالب طرح کاملا تصادفی، اجرا شد. نتایج نشان داد که اثر عصاره دودی بهغیر از میزان کلروفیل، بر تمامی شاخصهای مورد مطالعه، معنیدار بود. در حالت کلی، غلظتهای 01/0 و 1/0 عصاره دودی، بیشتر شاخصهای رشدی گیاه توت روباهی را بهطور معنیداری، افزایش دادند. نتایج آزمایش دوم نیز نشان داد که دود آئروسل، همه شاخصهای مورد مطالعه (به جز تعداد برگ در بوته) گیاه توت روباهی را بهبود بخشید.
کلید واژگان
توت روباهیدود آئروسل
دود گیاهی
صفات رشدی
عصاره دودی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2010-11-221389-09-01
ناشر
دانشگاه بوعلی سیناسازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، کردستاناستادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، کردستان
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، کردستان
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
شاپا
2476-63212476-5651




