• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Poultry Science Journal
    • Volume 4, Issue 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Poultry Science Journal
    • Volume 4, Issue 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Effects of Different Levels of Raw and Processed Oak Acorn (Quercus castaneifolia) on Performance, Small Intestine Morphology, Ileal Digestibility of Nutrients, Carcass Characteristics and Some Blood Parameters in Broiler Chickens

    (ندگان)پدیدآور
    M, RezaieH, Semnaninejad
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.699 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Original Paper
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    This study was conducted to determine the effect of oak acorn (Quercus castaneifolia) on performance, small intestine morphology, ileal digestibility of nutrient, carcass and some blood parameters in broiler chicks. A total of fifty hundred four one-d old male chickens (Ross308 strain) with seven treatments and four replicates in each treatment were used. Experimental diets were: control (corn-soybean meal diet), raw oak acorn at the levels of 10 and 20 percent, soaked oak acorn diet containing 10 and 20 percent oak acorn soaked in water for 24h., diets contain 10 and 20 percent of soaked oak acorn soaked in water for 48h with twice water substitution. Experiment lasted from 1 to 42 day of ages. Results showed that body weight, weight gain, feed intake, feed conversion ratio, ileal dry matter and protein digestibility, and small intestine morphology was significantly (P
    کلید واژگان
    Oak acorn
    Processing
    digestibility
    Broiler chicken

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2016-07-01
    1395-04-11
    ناشر
    Gorgan University Of Agricultural Sciences & Natural Resources
    سازمان پدید آورنده
    Department of Animal Science, College of Animal Science and Fisheries, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran
    Department of Animal Science, College of Animal Science and Fisheries, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran

    شاپا
    2345-6604
    2345-6566
    URI
    https://dx.doi.org/10.22069/PSJ.2016.10575.1175
    http://psj.gau.ac.ir/article_3268.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/139348

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب