بررسی تاثیر افزودن خوراکی ویتامین C بر عملکرد بیوشیمیایی سرمی کبد در ماهی قزل آلای رنگین کمان قبل از رسیدن به مرحله پرواربندی
(ندگان)پدیدآور
دارابی تبار, فاطمههدایتی, سید علی اکبرسلاطی, امیر پرویزحسینی فر, سید حسیننوع مدرک
Textمقاله کامل
زبان مدرک
فارسیچکیده
ماهی قزلآلای رنگینکمان یکی از مهمترین گونههای آزاد ماهیان با ارزش اقتصادی بالا برای پرورش جهانی بوده و بخش بزرگی از میزان تولید آبزیان را به خود اختصاص میدهد و حضور پررنگی در زنجیره غذایی دارد. لذا در این تحقیق به بررسی عملکرد فعالیت آنزیمهای کبدی این ماهی در مواجهه با غلظتهای مختلف ویتامین C پرداخته شد.. تعداد 70 قطعه ماهی قزلآلای رنگین کمان با میانگین وزن10 ±170 گرم، در تانکهای 70 لیتری قرار گرفتند. برای این مطالعه سه تیمار در نظر گرفته شد که شامل (شاهد، 400 و 800 میلیگرم بر کیلوگرم واحد غذا) بود. پس از قرارگیری ماهیان در معرض غلظتهای مختلف ویتامین C در طی روزهای پنجم و دهم بهمنظور تهیه سرم، نمونههای خون ماهیان استحصال گردید. در روز دهم فعالیت آنزیم ALP در گروههای تیمار 400 و 800 میلیگرم بر کیلوگرم ویتامین C نسبت به تیمار شاهد افزایش معنیداری داشت (05/0>P). در روزهای پنجم و دهم فعالیت آنزیم ALT در تیمار 400 میلیگرم بر کیلوگرم ویتامین C نسبت به تیمار شاهد کاهش معنیداری نشان داد (05/0>P). روز پنجم در فعالیت آنزیمهای ACP و AST در گروههای تیمار 400 و 800 میلیگرم بر کیلوگرم ویتامین C نسبت بههم اختلاف معناداری مشاهده شد (05/0>P) و هر دو نسبت به تیمار شاهد افزایش معنیداری داشتند (05/0>P). در روز دهم فعالیت آنزیم AST در تیمار 800 میلیگرم بر کیلوگرم ویتامین C نسبت به سایر تیمارها افزایش معنیداری نشان داد (05/0>P). بهطور کلی میتوان نتیجه گرفت که غلظت 400 میلیگرم ویتامین C در جیره غذایی ماهی قزلآلای رنگین کمان توانایی تاثیر بر بهبود عملکرد آنزیم ALT را دارد.
کلید واژگان
ویتامین Cپرورش جهانی
ماهی قزل آلای رنگین کمان
بهبود عملکرد آنزیمی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2017-03-211396-01-01
ناشر
موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازیAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
کارشناسی ارشد، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایراندانشیار دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
استادیار دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران
استادیار گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
شاپا
2423-54072423-5415




