• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک
    • دوره 30, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک
    • دوره 30, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی تاثیر افزودن خوراکی ویتامین C بر عملکرد بیوشیمیایی سرمی کبد در ماهی قزل آلای رنگین کمان قبل از رسیدن به مرحله پرواربندی

    (ندگان)پدیدآور
    دارابی تبار, فاطمههدایتی, سید علی اکبرسلاطی, امیر پرویزحسینی فر, سید حسین
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    585.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله کامل
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    ماهی قزل‌‌آلای رنگین‌کمان یکی از مهم‌ترین گونه‌های آزاد ماهیان با ارزش اقتصادی بالا برای پرورش جهانی بوده و بخش بزرگی از میزان تولید آبزیان را به خود اختصاص می‌دهد و حضور پررنگی در زنجیره غذایی دارد. لذا در این تحقیق به بررسی عملکرد فعالیت‌ آنزیم‌های کبدی این ماهی در مواجهه با غلظت‌های مختلف ویتامین C پرداخته شد.. تعداد 70 قطعه ماهی قزل‌آلای رنگین کمان با میانگین وزن10 ±170 گرم، در تانک‌های 70 لیتری قرار گرفتند. برای این مطالعه سه تیمار در نظر گرفته شد که شامل (شاهد، 400 و 800 میلی‌گرم بر کیلوگرم واحد غذا) بود. پس از قرارگیری ماهیان در معرض غلظت‌های مختلف ویتامین C در طی روزهای پنجم و دهم به‌منظور تهیه سرم، نمونه‌های خون ماهیان استحصال گردید. در روز دهم فعالیت آنزیم ALP در گروه‌های تیمار 400 و 800 میلی‌گرم بر کیلوگرم ویتامین C نسبت به تیمار شاهد افزایش معنی‌داری داشت (05/0>P). در روزهای پنجم و دهم فعالیت آنزیم ALT در تیمار 400 میلی‌گرم بر کیلوگرم ویتامین C نسبت به تیمار شاهد کاهش معنی‌داری نشان داد (05/0>P). روز پنجم در فعالیت آنزیم‌های ACP و AST در گروه‌های تیمار 400 و 800 میلی‌گرم بر کیلوگرم ویتامین C نسبت به‌هم اختلاف معناداری مشاهده شد (05/0>P) و هر دو نسبت به تیمار شاهد افزایش معنی‌داری داشتند (05/0>P). در روز دهم فعالیت آنزیم AST در تیمار 800 میلی‌گرم بر کیلوگرم ویتامین C نسبت به سایر تیمارها افزایش معنی‌داری نشان داد (05/0>P). به‌طور کلی می‌توان نتیجه گرفت که غلظت 400 میلی‌گرم ویتامین C در جیره غذایی ماهی قزل‌آلای رنگین کمان توانایی تاثیر بر بهبود عملکرد آنزیم ALT را دارد.
    کلید واژگان
    ویتامین C
    پرورش جهانی
    ماهی قزل آلای رنگین کمان
    بهبود عملکرد آنزیمی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2017-03-21
    1396-01-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    کارشناسی ارشد، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
    دانشیار دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
    استادیار دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران
    استادیار گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

    شاپا
    2423-5407
    2423-5415
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/vj.2017.107809
    https://vj.areeo.ac.ir/article_107809.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1347

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب