نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorدیلمی خیابانی, زهراfa_IR
dc.contributor.authorشمس المعالی, غزالهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T22:31:46Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T22:31:46Z
dc.date.available1399-07-08T22:31:46Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T22:31:46Z
dc.date.issued2013-09-23en_US
dc.date.issued1392-07-01fa_IR
dc.date.submitted2015-04-12en_US
dc.date.submitted1394-01-23fa_IR
dc.identifier.citationدیلمی خیابانی, زهرا, شمس المعالی, غزاله. (1392). شناسایی باسیلوس سرئوس ها ی انتروتوکسی ژنیک در غذا های گوشتی آماده در شهر زنجان. فیزیولوژی و تکوین جانوری, 6(3)fa_IR
dc.identifier.issn1735-9880
dc.identifier.urihttp://qjaphd.sinaweb.net/article_541958.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/134502
dc.description.abstractزمینه وهدف: بسیاری از سویه­های باسیلوس سرئوس باعث مسمومیت غذایی از نوع اسهالی و استفراغی می­شوند. بیماری­های نوع اسهالی توسط انتروتوکسین­های همولیزین HBL، غیرهمولیتیک NHEو سیتوتوکسین Kایجاد می­گردد. از آنجا که مصرف غذاهای گوشتی آماده در کشورهای درحال توسعه هم­چون ایران رو به افزایش می باشد و نیز گزارش دقیقی در رابطه با میزان آلودگی این باکتری در دسترس نمی باشد، هدف از این پژوهش شناسایی و جداسازی باسیلوس سرئوس های انترو توکسی ژنیک و بررسی شیوع آن است.روش کار:در این مطالعه وجود باسیلوس سرئوس در 80 نمونه­ی مواد گوشتی مختلف (سوسیس، کالباس، همبرگر و کباب های آماده) خریداری شده از فروشگاه­ها در شهر زنجان مورد آزمایش قرار گرفت. جداسازی باسیلوس سرئوس با استفاده از محیط کشت اختصاصی استفاده از محیط کشت انتخابی (پلی­میکسین، زرده­ی تخم­مرغ، مانیتول، فنل­رد آگار) انجام گردید. آزمون­های تاییدی بیوشیمیایی و به دنبال آن تایید مولکولی باسیلوس سرئوس با استفاده از پرایمرهای اختصاصی انجام شد. نمونه­های مثبت باسیلوس سرئوس جهت بررسی ژن های کمپلکسNHمورد آزمایش قرار گرفتند.یافته ها:از 80 نمونه مورد بررسی 32 نمونه آلوده به باسیلوس سرئوس بودند و در بین این تعداد، باسیلوس سرئوس های جدا شده از 14 نمونه حاوی ژن های کمپلکس NHEبودند.نتیجه گیری: استفاده از تکنیک و روش سریع برای تشخیص حضور باسیلوس سرئوس انتروتوکسی ژنیک در غذا از اهمیت زیادی برخودار است تا از سلامتی غذای مصرفی اطمینان حاصل شود.fa_IR
dc.format.extent962
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجانfa_IR
dc.relation.ispartofفیزیولوژی و تکوین جانوریfa_IR
dc.subjectباسیلوس سرئوسfa_IR
dc.subjectمواد گوشتیfa_IR
dc.subjectژن های کمپلکس NHE PCRfa_IR
dc.titleشناسایی باسیلوس سرئوس ها ی انتروتوکسی ژنیک در غذا های گوشتی آماده در شهر زنجانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، استادیار دانشکده علوم پایه و پزشکی، زنجان.ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، دانشکده علوم پایه و پزشکی کارشناس ارشد گروه میکروبیولوژی، زنجان.ایرانfa_IR
dc.citation.volume6
dc.citation.issue3


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد