• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فیزیولوژی و تکوین جانوری
    • دوره 12, شماره 3 تابستان 1398
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فیزیولوژی و تکوین جانوری
    • دوره 12, شماره 3 تابستان 1398
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر افزودن ترکیب پودر آویشن و رزماری به جیره غذایی آلوده به آفلاتوکسین ب 1 بر آسیب های بافت کبد ماهی قزل آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss)

    (ندگان)پدیدآور
    وطن دوست, بیتاسروی مغانلو, کوروشرازی, مزدکایمانی, احمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    529.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه و هدف: آلودگی جیره غذایی با آفلاتوکسین، باعث آسیب­های بافت کبد و تضعیف سیستم ایمنی در آبزیان میگردد. متابولیت های فعال برخی از گیاهان دارویی در بازدارندگی رشد قارچ و ممانعت از سنتز آفلاتوکسین موثر است.بنابراین مطالعهحاضرباهدفبررسیآسیب­های بافت کبد ناشی از سمآفلاتوکسین ب 1و پتانسیلحفاظتیپودر آویشن و رزماریدر ماهیقزل‌آلایرنگین‌کمان انجامپذیرفت. روش کار: تعداد 225 قطعه ماهی با وزن متوسط 5±90گرم در قالب 3 تیمار شامل گروه شاهد(جیره غذایی فاقد سم آفلاتوکسین ب1)، تیمار دوم(جیره غذایی حاوی ppb 50سم آفلاتوکسین ب1) و تیمار سوم (جیره غذایی دارای ppb 50 سم آفلاتوکسین ب1 و ترکیب 2 درصد پودر گیاه آویشن و 2 درصد پودر گیاه رزماری) به مدت 6 هفته تغذیه شدند. سپس آسیب‌های بافت کبد با استفاده از روش­های H&Eو رنگ آمیزی  Masson–Trichrom، هم­چنین سنجشفعالیت آنزیم­های التهابی کبدی مورد بررسی قرار گرفت. یافته­ها: بر اساس نتایج H&E عارضه­هایی مانند نفوذ سلول­های ایمنی، پرخونی عروق، ادم و نکروز سلول­های کبدی در تیمار دوم و با شدت بیشتری در تیمار سوم مشاهده شد. در رنگ­آمیزی Masson–Trichrom شدیدترین میزان فیبروز در تیمار سوم مشاهده شد(05/0p). فعالیت آنزیم­های التهابی کبد نیز در تیمار سوم افزایش معنی داری نسبت به گروه­ های دیگر داشت(05/0p). نتیجه گیری: به طور کلی سم آفلاتوکسین موجب آسیب­های بافتی در کبد گردیده و افزودن پودر گیاهان آویشن و رزماری باعث تشدید این آسیب­ها می گردد.
    کلید واژگان
    آسیب های بافت کبد
    آفلاتوکسین ب1
    ماسون تری کروم
    آنزیم های التهابی کبد
    قزل آلای رنگین کمان

    شماره نشریه
    31398
    تاریخ نشر
    2019-08-23
    1398-06-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان
    سازمان پدید آورنده
    کارشناس ارشد شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه.
    دانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه
    دانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه
    دانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه

    شاپا
    1735-9880
    URI
    http://qjaphd.sinaweb.net/article_667641.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/134442

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب