• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فیزیولوژی و تکوین جانوری
    • دوره 12, شماره 2بهار 1398
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فیزیولوژی و تکوین جانوری
    • دوره 12, شماره 2بهار 1398
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر سطوح مختلف پروتئین و چربی جیره غذایی بر شاخص‌های رشد و عملکرد تولیدمثلی ماهی زبرا(Danio rerio)

    (ندگان)پدیدآور
    ریکی, فریدهسوداگر, محمدپاک نژاد, حامدیوسفی سیاهکلرودی, سیامک
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    243.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه و هدف: به کارگیری جیره­های مناسب از مهم­ترین بخش­های زیستی جهت رشد و سلامت ماهی بوده و باروری، تخم­ریزی و کیفیت تخم را نیز تحت تاثیر قرار می­دهد. در این تحقیق تاثیر سطوح مختلف پروتئین و چربی جیره بر رشد و تولیدمثل ماهی زبرا(Danio rerio) مورد بررسی قرار گرفت. روش کار: 9 جیره غذایی با سه سطح پروتئین(25، 30 و 35 درصد) و سه سطح چربی(4، 8 و 12 درصد)، به منظور تعیین میزان پروتئین و لیپید برای بهینه رشد و تولید مثل  ماهی زبرا تهیه شد.135 عدد بچه ماهی به صورت گروه­های 5 تایی با میانگین بیوماس(­± انحراف معیار) 02/0±23/1 گرم و نسبت جنسی2 به 3 (ماده/نر) به­طور تصادفی در 27 آکواریوم 20 لیتری توزیع و 3 بار در روز به مدت 4 ماه تغذیه شدند. یافته ها: نتایج نشان داد، اثر متقابل پروتئین و چربی باعث افزایش معنی­داری وزن نهایی، افزایش وزن بدن، کارایی تغذیه، نرخ رشد ویژه ماهیان و زنده­مانی لاروها و کاهش ضریب تبدیل غذایی گردید(05/0P). با افزایش پروتئین نیز، به طورمعنی­داری کارایی غذایی، نرخ رشد ویژه، درصد افزایش وزن بدن، وزن و زنده­مانی لاروها افزایش و ضریب تبدیل غذایی و غذای خورده شده روزانه کاهش یافتند(05/0P). با افزایش چربی جیره شاخص­های رشد و تولیدمثل بهبود یافت، به طوری که در سطح 12درصد نسبت به سطوح پایین­تر، درصد افزایش وزن بدن، کارایی غذایی، نرخ رشد، وزن و زنده­مانی لاروها افزایش و ضریب تبدیل غذایی کاهش یافت (05/0P). نتیجه گیری: جیره ی حاوی 35 درصد پروتئین و 12 درصد چربی، جیره مطلوب تری جهت دستیابی به شاخص­های رشد و تولیدمثل مطلوب در ماهی زبرا می­باشد.
    کلید واژگان
    ماهی زبرا
    شاخص‌های رشد
    عملکرد تولیدمثلی
    پروتئین
    چربی

    شماره نشریه
    21398
    تاریخ نشر
    2019-04-21
    1398-02-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان
    سازمان پدید آورنده
    گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
    دانشیار، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.
    گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
    گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین – پیشوا، ورامین، ایران.

    شاپا
    1735-9880
    URI
    http://qjaphd.sinaweb.net/article_664861.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/134435

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب