نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشاه حسینی, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorافراخته, حسنfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T22:30:15Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T22:30:15Z
dc.date.available1399-07-08T22:30:15Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T22:30:15Z
dc.date.issued2017-08-23en_US
dc.date.issued1396-06-01fa_IR
dc.date.submitted2017-11-26en_US
dc.date.submitted1396-09-05fa_IR
dc.identifier.citationشاه حسینی, علیرضا, افراخته, حسن. (1396). خلاقیت عشایر سنگسری در سازگاری با محیط مورد: آرشه، فرآورده لبنی ماندگار در ایل سنگسری. دو فصلنامه دانش های بومی ایران, 4(7), 1-31. doi: 10.22054/qjik.2018.27312.1083fa_IR
dc.identifier.issn2345-6019
dc.identifier.issn2538-2543
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22054/qjik.2018.27312.1083
dc.identifier.urihttp://qjik.atu.ac.ir/article_8527.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/133951
dc.description.abstractهدف تحقیق حاضر آن است که نبوغ و خلاقیت جامعه عشایری را در زمینه سازگاری با محیط و حفاظت از شیر (به عنوان ماده‌ای فاسد شدنی) در مناطق پراکنده کوهستانی مورد بررسی قرار دهد؛ چگونگی تولید ایل سنگسری را شناسایی کند؛ مشتقات شیر و موارد استفاده مصرفی و دارویی آن را معرفی نماید ترانه‌های کار تولید کنندگان عشایر را به عنوان نیروی محرک تولید شناسایی نموده و قابلیت چنان نبوغی را به عنوان دانشی بومی و کاربردی در شرایط کنونی جامعه به تصویر درآورد، پژوهش به روش میدانی و با نمونه گیری هدفمند و مصاحبه با تولید کنندگان این فرآورده لبنی در ییلاق‌های ایل سنگسری انجام شده است. نتیجه نشان می‌دهد که عشایر ایل سنگسری در راستای تطابق با طبیعت و تأمین معیشت پایدار خود نبوغ قابل اعتنایی در نگهداری از تولید شیر (ماده با فساد پذیری سریع) و تهیه مشتقات مختلف از آن نشان داده‌اند و تجربه آنان به عنوان ذخیره دانایی می‌تواند در گسترش دانش امروزی مورد استفاده قرار گیرد.<br /> کلید واژه‌ها<br /> سازگاری محیطی، فراورده‌های لبنی، فناوری‌های بومی، ایل سنگسری.fa_IR
dc.format.extent537
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علامه طباطباییfa_IR
dc.publisherAllameh Tabataba’i Universityen_US
dc.relation.ispartofدو فصلنامه دانش های بومی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIndigenous Knowledgeen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22054/qjik.2018.27312.1083
dc.subjectکلید واژه‌ها سازگاری محیطیfa_IR
dc.subjectفراورده‌های لبنیfa_IR
dc.subjectفناوری‌های بومیfa_IR
dc.subjectایل سنگسریfa_IR
dc.titleخلاقیت عشایر سنگسری در سازگاری با محیط مورد: آرشه، فرآورده لبنی ماندگار در ایل سنگسریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری و پژوهشگر دانش بومیfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه خوارزمیfa_IR
dc.citation.volume4
dc.citation.issue7
dc.citation.spage1
dc.citation.epage31


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد