| dc.contributor.author | شاه حسینی, علیرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | افراخته, حسن | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T22:30:15Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T22:30:15Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T22:30:15Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T22:30:15Z | |
| dc.date.issued | 2017-08-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-11-26 | en_US |
| dc.date.submitted | 1396-09-05 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | شاه حسینی, علیرضا, افراخته, حسن. (1396). خلاقیت عشایر سنگسری در سازگاری با محیط مورد: آرشه، فرآورده لبنی ماندگار در ایل سنگسری. دو فصلنامه دانش های بومی ایران, 4(7), 1-31. doi: 10.22054/qjik.2018.27312.1083 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2345-6019 | |
| dc.identifier.issn | 2538-2543 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22054/qjik.2018.27312.1083 | |
| dc.identifier.uri | http://qjik.atu.ac.ir/article_8527.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/133951 | |
| dc.description.abstract | هدف تحقیق حاضر آن است که نبوغ و خلاقیت جامعه عشایری را در زمینه سازگاری با محیط و حفاظت از شیر (به عنوان مادهای فاسد شدنی) در مناطق پراکنده کوهستانی مورد بررسی قرار دهد؛ چگونگی تولید ایل سنگسری را شناسایی کند؛ مشتقات شیر و موارد استفاده مصرفی و دارویی آن را معرفی نماید ترانههای کار تولید کنندگان عشایر را به عنوان نیروی محرک تولید شناسایی نموده و قابلیت چنان نبوغی را به عنوان دانشی بومی و کاربردی در شرایط کنونی جامعه به تصویر درآورد، پژوهش به روش میدانی و با نمونه گیری هدفمند و مصاحبه با تولید کنندگان این فرآورده لبنی در ییلاقهای ایل سنگسری انجام شده است. نتیجه نشان میدهد که عشایر ایل سنگسری در راستای تطابق با طبیعت و تأمین معیشت پایدار خود نبوغ قابل اعتنایی در نگهداری از تولید شیر (ماده با فساد پذیری سریع) و تهیه مشتقات مختلف از آن نشان دادهاند و تجربه آنان به عنوان ذخیره دانایی میتواند در گسترش دانش امروزی مورد استفاده قرار گیرد.<br /> کلید واژهها<br /> سازگاری محیطی، فراوردههای لبنی، فناوریهای بومی، ایل سنگسری. | fa_IR |
| dc.format.extent | 537 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علامه طباطبایی | fa_IR |
| dc.publisher | Allameh Tabataba’i University | en_US |
| dc.relation.ispartof | دو فصلنامه دانش های بومی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Indigenous Knowledge | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22054/qjik.2018.27312.1083 | |
| dc.subject | کلید واژهها سازگاری محیطی | fa_IR |
| dc.subject | فراوردههای لبنی | fa_IR |
| dc.subject | فناوریهای بومی | fa_IR |
| dc.subject | ایل سنگسری | fa_IR |
| dc.title | خلاقیت عشایر سنگسری در سازگاری با محیط مورد: آرشه، فرآورده لبنی ماندگار در ایل سنگسری | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری و پژوهشگر دانش بومی | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه خوارزمی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 4 | |
| dc.citation.issue | 7 | |
| dc.citation.spage | 1 | |
| dc.citation.epage | 31 | |