تهیه کشت سلولی اولیه زنبور عسل (.Apis mellifera L) به روش های هضم آنزیمی و نشاکاری بافتهای ریز شده
(ندگان)پدیدآور
فلاحی, روزبهقلعه نویی, محمدرضانوع مدرک
Textمقاله کامل
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق به منظور تهیه کشت سلولی اولیه زنبور عسل، نمونههایی از مرحله لاروی و شفیرگی زنبور عسل تهیه و بر طبق دستورالعملهای استاندارد آماده گردیدند. جهت تهیه کشت اولیه از روشهای هضم آنزیمی کوتاه مدت (سه مرحله 10 دقیقهای)، هضم آنزیمی طولانی مدت (18 ساعته) و روش نشاکاری بافتهای ریز شده استفاده گردید. جهت رشد سلولهای بدست آمده در روشهای مختلف، از محیط کشت Grac'e غنی شده با سرم جنین گاو (FBS) به مقدار 15% در درجه حرارت oC 28 استفاده گردید. سلولهای بدست آمده در روشهای مختلف، از نظر تعداد و میزان رشد سلولهای زنده وضعیت مناسبی داشته و بعد از 5-2 هفته به سطح پوششی کامل رسیدند و از آنها چندین پاساژ متوالی تهیه گردید. در روش هضم آنزیمی بهترین نتیجه، از روش تریپسینه کردن طولانی مدت مرحله شفیرگی بدست آمد. نتایج روش نشاکاری بافتهای ریز شده در هر دو مرحله لاروی و شفیرگی مشابه و آنها نیز از نظر تعداد و میزان رشد سلولهای زنده وضعیت مناسبی داشتند.
کلید واژگان
کشت سلولی اولیهزنبور عسل
هضم آنزیمی
نشاکاری بافتهای ریز شده
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-03-201395-01-01
ناشر
موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازیAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازیعضو هیات علمی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی
شاپا
2423-54072423-5415




