• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک
    • دوره 29, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک
    • دوره 29, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تهیه کشت سلولی اولیه زنبور عسل (.Apis mellifera L) به روش های هضم آنزیمی و نشاکاری بافت‌های ریز شده

    (ندگان)پدیدآور
    فلاحی, روزبهقلعه نویی, محمدرضا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    4.440 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله کامل
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این تحقیق به منظور تهیه کشت سلولی اولیه زنبور عسل، نمونه‌هایی از مرحله لاروی و شفیرگی زنبور عسل تهیه و بر طبق دستورالعمل‌های استاندارد آماده گردیدند. جهت تهیه کشت اولیه از روش‌های هضم آنزیمی کوتاه مدت (سه مرحله 10 دقیقه‌ای)، هضم آنزیمی طولانی مدت (18 ساعته) و روش نشاکاری بافت‌های ریز شده استفاده گردید. جهت رشد سلول‌های بدست آمده در روش‌های مختلف، از محیط کشت Grac'e غنی شده با سرم جنین گاو (FBS) به مقدار 15% در درجه حرارت oC 28 استفاده گردید. سلول‌های بدست آمده در روش‌های مختلف، از نظر تعداد و میزان رشد سلول‌های زنده وضعیت مناسبی داشته و بعد از 5-2 هفته به سطح پوششی کامل رسیدند و از آن‌ها چندین پاساژ متوالی تهیه گردید. در روش هضم آنزیمی بهترین نتیجه، از روش تریپسینه کردن طولانی مدت مرحله شفیرگی بدست آمد. نتایج روش نشاکاری بافت‌های ریز شده در هر دو مرحله لاروی و شفیرگی مشابه و آن‌ها نیز از نظر تعداد و میزان رشد سلول‌های زنده وضعیت مناسبی داشتند.
    کلید واژگان
    کشت سلولی اولیه
    زنبور عسل
    هضم آنزیمی
    نشاکاری بافت‌های ریز شده

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2016-03-20
    1395-01-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    عضو هیات علمی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی
    عضو هیات علمی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی

    شاپا
    2423-5407
    2423-5415
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/vj.2016.105751
    https://vj.areeo.ac.ir/article_105751.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1313

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب