بررسی خواص آنتی اکسیدانی و فیتوشیمیایی میوههای قرآنی
(ندگان)پدیدآور
خندان بارانی, خاطرهحکمت پور, زهرانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
ذکر برخی میوهها و خوراکیها در قرآن کریم با هدفی حکیمانه و دقیق صورت گرفته و امروزه خاصیت آنتی اکسیدانی بسیاری از خوراکیهای نام برده شده در قرآن، مورد تأکید دانشمندان قرار گرفته است. از جمله این میوهها میتوان انگور، انار، خرما، زیتون و انجیر نام برد. میوهها و سبزیجات منبع مهم ویتامینها، مواد معدنی و فیبر برای انسان میباشند. با این حال از جنبههای زیادی مثل محتوای ویتامینها، مواد معدنی، فیبر و همچنین توانایی آنتی اکسیدانی آنها متفاوت هستند. آنتی اکسیدانها موادی هستند که سلولها را از آسیبهای ناشی از مولکولهای ناپایدار موسوم به رادیکالهای آزاد محافظت میکند. رادیکالهای آزاد مولکولهایی هستند که به وسیله آلودگی محیط، فرآیند محیطی افزایش سن، مصرف مواد غذایی ناسالم و اغلب طی فرایند متابولیسم(مصرف اکسیژن برای تولید انرژی) به وجود میآیند. ترکیبات فیتوشیمیایی یا مواد شیمیایی گیاهی، از نظر زیستی ترکیباتی فعالاند که توسط گیاهان تولید میشوند. واژه فیتوشیمیایی، به مواد شیمیایی گیاهی اطلاق میشود که بر سلامتی تأثیر فراوانی دارند، این ترکیبات زیستی فعال، تنوع ساختاری زیادی، از مولکولهای ساده تا پلیمرها نشان میدهند. بنابراین در این مقاله خواص فیتوشیمیایی و آنتی اکسیدانی میوههای قرآنی را مورد مطالعه قرار دادهایم.
کلید واژگان
اعجازعلم شیمی
خواص دارویی
خداشناسی
شماره نشریه
32تاریخ نشر
2018-02-201396-12-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامى واحد جیرفتJiroft Azad University
سازمان پدید آورنده
گروه شیمی، واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی، زاهدان، ایرانگروه شیمی، واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی، زاهدان، ایران




