اثر پوشش دار کردن کنجاله سویا با چربی های اشباع و زئولیت بر تجزیه پذیری شکمبهای و قابلیت هضم رودهای در شرایط برون تنی
(ندگان)پدیدآور
صحرائی بلوردی, محسناسدی الموتی, علیخادم, علی اکبرنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این آزمایش بررسی اثر پوشش دار کردن کنجاله سویا با چربیهای اشباع و زئولیت بر حلالیت پروتئین، تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین در شکمبه و قابلیت هضم رودهای پروتئین بود. تیمارها شامل: 1) کنجاله سویای محافظت نشده، 2) کنجاله سویای پوشش دار شده با 40 درصد چربی، 3) کنجاله سویای پوشش دار شده با 38 درصد چربی و 2 درصد زئولیت، 4) کنجاله سویای پوشش دار شده با 50 درصد چربی، 5) کنجاله سویای پوشش دار شده با 48 درصد چربی و 2 درصد زئولیت بود. تعیین پروتئین قابل تجزیه در شکمبه پس از 16 ساعت شکمبه گذاری با روش کیسههای نایلونی و اندازهگیری قابلیت هضم رودهای به روش آزمایشگاهی سه مرحلهای انجام شد. نتایج نشان داد که پوشش دار کردن کنجاله سویا با چربی سبب کاهش حلالیت پروتئین میشود (002/0P=). با افزایش میزان چربی در محصول، میزان تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین کاهش یافت (05/0P
کلید واژگان
پوشش دار کردنکنجاله سویا
پالمیتیک اسید
زئولیت
پروتئین غیر قابل تجزیه در شکمبه
شماره نشریه
123تاریخ نشر
2019-08-231398-06-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم دامی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری تغذیه نشخوارکنندگان، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهراناستادیار گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران
استاد گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران
شاپا
2588-64362588-6428




