تأثیر سطوح مختلف بیوچار حاصل از محصول فرعی پسته بر فراسنجههای تخمیر شکمبه، جمعیت پروتوزوآ و تولید متان بهروش برون تنی
(ندگان)پدیدآور
میرحیدری, اعظمتربتی نژاد, نورمحمدشاکری, پیروزنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این تحقیق بهمنظور بررسی اثر سطوح مختلف بیوچار حاصل از محصول فرعی پسته بر میزان تولید گاز، قابلیت هضم، تولید متان، آمونیاک و اسیدهای چرب فرار بهروش آزمایشگاهی انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و سه تکرار اجرا گردید. سطوح صفر، 5/0، 1 و 5/1 درصد بیوچار محصول فرعی پسته در جیره غذایی برههای پرواری حاوی 40 درصد علوفه و 60 درصد کنسانتره استفاده شد. انکوباسیون با استفاده از مایع شکمبه چهار رأس گوسفند کرمانی فیستوله شده انجام شد. افزودن بیوچار به جیرههای آزمایشی اثر معنیداری بر تولید گاز در زمان 24 و 96 ساعت انکوباسیون، فراسنجههای تولید گاز، جمعیت پروتوزوآ و اسیدهای چرب فرار نداشت. استفاده از بیوچار محصول فرعی پسته سبب افزایش pH نسبت به جیره شاهد شد (01/0P
کلید واژگان
"بیوچار""متان"
"آمونیاک"
"pH"
شماره نشریه
123تاریخ نشر
2019-08-231398-06-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم دامی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته دوره دکتری علوم دامی، گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.استاد گروه علوم دامی، گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
دانشیار بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی.
شاپا
2588-64362588-6428




