تأثیر نسبتهای مختلف نیتروژن به پتاسیم بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و خواص آنتیاکسیدانی میوه فیسالیس (Physalis peruviana) در شرایط کشت گلخانهای
(ندگان)پدیدآور
سنگینآبادی, سبحانعلیرضالو, ابوالفضلرضاپورفرد, جوادنوروزی, پرویزانصاری, افسانهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
با توجه به اهمیت بالای تغذیهای و دارویی میوه فیسالیس، این تحقیق در راستای بهینه کردن کشت و کار این گیاه ارزشمند در شرایط گلخانهای انجام شد. در این پژوهش، تأثیر نسبتهای مختلف نیتروژن به پتاسیم (1 به 25/1 به عنوان شاهد، 1 به 5/1، 1 به 75/1 و 1 به 2) بر پایه طرح کاملاً تصادفی بر خصوصیات فیزیکی (طول، قطر و وزن میوه، شاخصهای رنگ میوه شامل a*، b*، L*، کروما و هیو)، فیتوشیمیایی (فنل و فلاونوئید کل) و فعالیت آنتیاکسیدانی میوه فیسالیس مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که نسبتهای مختلف نیتروژن به پتاسیم تأثیر معنیداری روی صفات مورد مطالعه داشتند. بیشترین میزان طول میوه (64/18 میلیمتر)، قطر میوه (1/19 میلیمتر) و وزن تر میوه (31/4 گرم) در تیمار 1 به 75/1 و کمترین مقادیر آنها مربوط به تیمار 1 به 2 نیتروژن به پتاسیم بود. تیمارهای تغذیهای تأثیر مثبت و معنیداری بر شاخصهای a*، هیو و کروما داشت. بیشترین میزان فنل کل (58/253 میلیگرم گالیک اسید در 100 گرم وزن تر) و فلاونوئید کل (5/29 میلی گرم کوئرسیتین در 100 گرم وزن تر) در تیمار 1 به 2 و بالاترین فعالیت آنتیاکسیدانی (58/55 درصد) در تیمار 1 به 75/1 مشاهده گردید. نتایج نشان داد که با مدیریت تیمارهای تغذیه از جمله میزان پتاسیم که یک عنصر کلیدی میباشد، میتوان گامی مهم در راستای افزایش کارایی محصولات گلخانهای از جمله میوه ارزشمند گیاه فیسالیس برداشت.
کلید واژگان
پتاسیمفعالیت آنتیاکسیدانی
فنل
فیسالیس
گیاهان دارویی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2019-04-211398-02-01
ناشر
دانشگاه ارومیهUrmia University
سازمان پدید آورنده
دانشجوی سابق کارشناسیارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیهاستادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه
دانشجوی دکتری گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه




